Verkoop van bomen in Beernems Beverhoutsveld komende winter

© (Foto RB)
Redactie KW

Al van 2010 is het geleden dat bomen in het Beverhoutsveld werden verkocht. Ondertussen zijn enkele dreven aan verjonging toe. Bijgevolg dringt een verkoop van bomen zich op voor de komende winter 2018-2019.

Het betreft hier de verkoop van één beuk en drie populieren in de verbinding tussen Bootsdreef en Nieuw Heetdreef, vijftien populieren en één eik in de Meyersdreef en 134 populieren in de Ravenbosdreef. Alle gevelde bomen worden heraangeplant in het plantseizoen van 2019-2020, indien mogelijk nog in huidig seizoen.

De verkoop baseert zich op het drevenbeheerplan voor Beverhoutsveld dat in 2013 werd opgemaakt door het Regionaal Landschap. Dit drevenplan werd door de gemeenteraad goedgekeurd. De verkoop gebeurt via een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking, volgens de voorwaarden van het daartoe opgemaakt bestek.

De inkomsten van de verkoop worden rum geraamd op 8.200 euro. De kostprijs voor de nieuwe aanplant raamt men op 4.000 euro. Dit wordt gebudgetteerd in een eerstvolgende meerjarenplanaanpassing.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier