Verkeersveilig West-Vlaanderen brengt drinkbus uit met wereldkampioenenfoto van Jempi Monseré

Van de drinkbussen met de beeltenis van Jempi Monseré is er een beperkte oplage van 2.000 bussen. © Stefaan Beel
Redactie KW

De vzw ‘Verkeersveilig West-Vlaanderen’ startte in januari de jaarlijkse campagne ‘Fietstoerisme in Harmonie’ op Velofolies in Kortrijk. Ze brengen ieder jaar een drinkbus uit en dit jaar staat er een foto op van Jean-Pierre Monseré toen hij wereldkampioen werd bij de profs in Leicester in augustus 1970.

“Dit jaar brengt Verkeersveilig West-Vlaanderen samen met de politiezones RIHO, Gavers en Vlas een drinkbus uit”, zegt korpschef Curd Neyrinck van de politiezone RIHO. “De vorige jaren stonden daar de foto’s op van Odiel Defraeye, Johan Musseeuw, Patrick Sercu en Eric Leman. Dit jaar kozen we Jempi Monseré, die 70 jaar zou worden. Dat we nog altijd de vraag stellen ‘wat als Jempi geen ongeval had gehad’, betekent dat hij een groot wielrenner was. We vroegen en kregen de toelating van Jempi’s weduwe Annie om de foto van het WK in 1970 te gebruiken voor de drinkbus.”

“De verkeerscampagne Fietstoerisme in Harmonie helpt verkeersveilig fietsen op vele manieren promoten”, zegt gouverneur Carl Decaluwé. “We moeten dat blijven doen, blijven benadrukken dat fietsers het verkeersreglement moeten kennen en hoffelijk moeten zijn in het verkeer.”

Icoon

De Roeselaarse burgemeester Kris Declercq herinnerde er nog aan dat er op 7 juli de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré is in Roeselare. “Koersen en fietsen was altijd al belangrijk in Roeselare”, zegt hij. “En Jempi Monseré is al die jaren een icoon gebleven, zelfs voor de generaties die hem niet kenden. In Roeselare legden we het voorbije jaar 33 kilometer fietspaden aan en dat zal in Izegem ook wel zo zijn”, verwijst de burgervader naar de Izegemse schepen en provincieraadslid Kurt Himpe, die op de persconferentie aanwezig was.

Van de drinkbussen met de beeltenis van Jempi Monseré is er een beperkte oplage van 2.000 bussen. De bus wordt ook uitgereikt op het wielerevenement West-Vlaanderens Mooiste van 23 tot 26 augustus.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier