Verkaveling ‘Brouwerij’ in Ingelmunster bouwrijp, maar nog niet voor dit jaar

Dit jaar mogen we nog niet al te veel activiteiten verwachten op de site. (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

In ‘t JOC in Ingelmunster waren een 35-tal personen aanwezig om te luisteren naar de uiteenzetting van de projectontwikkelaar, stedenbouwkundig ontwerper rond de verkaveling ‘Brouwerij’ in Ingelmunster, waar vroeger de brouwerij Van Honsebrouck was gevestigd.

Sinds begin maart ligt de grond tussen de Oostrozebeke- en de Bollewerpstraat bouwrijp. De aanwezigen vernamen dat het nog minstens één jaar zal duren vooraleer de eerste woning er komt te staan, want nu loopt er nog tot vrijdag een openbaar onderzoek. Daarna komt het dossier nog voor op de gemeenteraad, moet er ook nog verkavelingsvergunnin worden verleend, enz.

Op het terrein met een oppervlakte van 17.000 m² worden er in totaal 94 woongelegenheden voorzien, waarvan 56 meergezinswoningen met ondergrondse garages (één keer 25 appartementen, één keer 24 appartementen, één keer zeven appartementen) tot vier én vijf bouwlagen. Er worden ook 30 klassieke woningen gebouwd en 8 stapelwoningen.

Groene omgeving

Tussen al die woningen wordt er een groene omgeving aangelegd van minimaal 4.400 m², met een wandelpad zodat er een doorsteek is voor fietsers en voetgangers vanaf bv. de Oostrozebekestraat tot het sportcentrum in de Bollewerpstraat. De aanwezigen stelden zich vragen over de groene omgeving (welk groen wordt er aangeplant ?), over WADI (Water Afvoer Door Infiltratie – veilig wanneer er daar veel kinderen vertoeven in die groene long ?), over een poortje dat bewoners aan de achterkant van hun woning mogen steken, enz.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier