Verdachte bestelwagen in Kortrijk is een misverstand

  • Bijgewerkt om

Scholengroep kbk-scholen deed een oproep naar de leerlingen om waakzaam te zijn voor een witte bestelwagen met geblindeerde ramen. Politiezone VLAS laat nu weten dat alles op een misverstand berust en er niets onrustwekkend aan de hand is.

© Belga

"Na meldingen van enkele kinderen met allemaal hetzelfde verhaal over een witte bestelwagen met geblindeerde ramen in de omgeving van een van de scholen van onze scholengroep hebben wij meteen de politie op de hoogte gebracht," vertelt waarnemend codi (coördinerend directeur) van kbk-scholen Jan Chiers die begrijpelijk liever niet vermeldt over welke Kortrijkse school en zeker niet over welke kinderen het gaat. "Er is ook niets gebeurd."

Geen paniek

De politie houdt een extra oogje in het zeil, maar raadde aan om de ouders te vragen extra waakzaam te zijn en de kinderen niet alleen van en naar school te laten gaan. "Het is niet de bedoeling om paniek te zaaien, maar alertheid vragen we wel. Ook in de klassen kwam het ter sprake, zonder paniekerig te doen."

Misverstand

Uiteindelijk blijkt alles om een misverstand te gaan. Dat laat Politiezone VLAS weten. "Er is niets onrustwekkend aan de hand", klinkt het.

(EDB)

Lees meer over:

Meer