Verborgen Kerstmarkt op Overleie lokt honderden bezoekers

17/12/17 om 10:33 - Bijgewerkt om 10:31

Op Overleie vond zaterdag voor de derde keer De Verborgen Kerstmarkt plaats. Dit keer huist de tweedaagse in de binnentuin van de Proosdij van het Guldensporencollege. Zondag is de markt open van 11 tot 18 uur.

Verborgen Kerstmarkt op Overleie lokt honderden bezoekers

De kerstmarkt biedt een ruim aanbod aan spullen en geschenkjes, vooral gepresenteerd door handelaars van Overleie zelf. Ook kon genoten worden van hapjes en drankjes. Dit in een feeëriek decor meteen verlichte kapel. "Het is een verborgen parel op de wijk Overleie. Noodgedwongen zijn we verhuisd van locatie omdat het Oostenrijks Koetshuis te klein werd", zegt Marniek Kint van het organiserend comité Zomer van Overleie.

Op de foto zien we Tom, Lio, Aza en Lobke.

Op de foto zien we Tom, Lio, Aza en Lobke.

In het kader van De Warmste Week van Studio Brussel kon je plaatjes aanvragen bij de juffen en directeur van de Wielewaalschool, de basisschool Sint-Amandscollege Zuid.

"Zij zamelen geld in voor Jakkedoe, de jongerenwerking van Thope, een vereniging waar armen het woord nemen. Wij hebben het plaatje Banana Split aangevraagd voor onze dochter Lio", zeggen papa Tom en mama Lobke. "Ik ga de Kerstman zien. We hebben al pakjes uit de kerstboom geplukt", pikt dochter Aza in.

Op de foto zien we Pieter, Emilie, Leen en de kinderen Giselle, Lionel, Molel.

Op de foto zien we Pieter, Emilie, Leen en de kinderen Giselle, Lionel, Molel.

Pieter, Emilie, Leen en de kinderen Giselle, Lionel en Molel hielden het bij een drankje en genieten van de vele standjes. "Het is de eerste keer. Het mooie kader is fantastisch. We hebben ook lotjes gekocht aan de Kerstman. Hopelijk hebben we geluk", aldus Emilie.

Ook Marjorie en Tony en de kinderen Jutte, Ferre, Hidde en Jitse tekenden present. "Wij komen voor de eerste keer. Zalig, zo'n mooi decor - een pareltje - en wat een leuke sfeer. We wilden er absoluut bij zijn, want wij houden van goede doelen. Veel van al die kerstmarkten bieden geen meerwaarde. Deze wel. Wijzelf steunen een meisje uit India en in de vakantie komt er een kansarm meisje uit Parijs logeren", aldus Marjorie.

Op de foto zien we Marjorie en Tony en de kinderen Jutte, Ferre, Hidde en Jitse.

Op de foto zien we Marjorie en Tony en de kinderen Jutte, Ferre, Hidde en Jitse.

Zondag is er een aperitiefmoment met gospel, gevolgd door muzikale caravanmomenten. Verder staat er ook een hottub en is er heel wat animatie voorzien. De Kerstman verkoopt tombolalotjes. "De hoofdprijs is een pakket waardebonnen om in zeven Overleise horecazaken te gaan eten", aldus de Kerstman. Hij kwam aan met zijn slede met zijn rendieren Blitzen, Comet, Cupid, Dancer, Dasher, Donder, Prancer, Vixen en de jongste aanwinst uit 1939 Rudolph, the Red-Nosed Reindeer. De kerstmarkt is zondag open van 11 tot 18 uur.

(Peter Van Herzeele/foto's en video Tom Vanderghinste/NV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!