Vele 90-plussers uit Oostende zullen kapster Linda missen

16/03/18 om 12:00 - Bijgewerkt op 15/03/18 om 15:08

Linda Molleman is 65 in augustus en dan gaat ze na meer dan 40 jaar activiteit in haar kapsalon met verdiend pensioen. Haar trouwe klanten zijn op de hoogte van het nakend afscheid en uiteraard is dat het gesprek van de dag als ze in de kapperszetel zitten. Vooral de vele 90-plussers betreuren het feit dat hun Linda straks de schaar aan de haak hangt.

"Ik ben geboren in Gent, maar woon al heel mijn leven in Oostende", vertelt de goedlachse en vlot pratende Linda Molleman in haar kapsalon aan de Kerkstraat. "Ik was leerling van Stimjo, maar heb daar geen kappersopleiding gevolgd. Ik ben wel met een leercontract gestart in Westende-Bad in kapsalon Francine. Ik was amper veertien jaar. Na vier jaar ben ik overgestapt naar Kapsalon Antibes, dicht bij 't Paard, bij Yvette Herssens. Ik kreeg daarna de kans om een kapsalon uit te baten in Hotel Royal Astrid, waar ik de residenten moest van dienst zijn. Toen ik 21 werd, heb ik het...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!