Veertigste Eurokaarting in Tielt kan dan toch van start gaan

Het bestuur van de Eurokaarting met v.l.n.r. Willy De Backer, Werner Dejonckheere en Marie-Jeanne Vermeersch. © Foto WME
Dries Bernaert

Kaartend Tielt haalt opgelucht adem. Het voortbestaan van de Eurokaarting hing aan een zijden draadje, maar de 40ste editie kan op zaterdag 10 november dan toch van start gaan. Er zijn drie nieuwe ploegen en locaties.

“Toen Rita Desloovere, Marie-Jeanne Vermeersch, Willy De Backer, André Van Walleghem en ikzelf aan het einde van seizoen 2014-2015 besloten om de Eurokaarting voort te zetten, dachten we voor vele jaren vertrokken te zijn”, opent Werner Dejonckheere. “Met acht ploegen manillers en een door Nelly – voormalig uitbaatster van café Batavia – uitgedokterd computerprogramma leek alles op wieltjes te lopen. Maar het afgelopen tussenseizoen werd heel hectisch en het voortbestaan van de competitie kwam op de helling te staan. Batavia ging dicht, weg mooie locatie, en er waren twee ploegen minder. In september wilde Belle-Vue (nu Ten Huize) geen kaarters meer en opnieuw verdween een klassieke locatie en een club.”

“We verwelkomen drie nieuwe ploegen en er zijn dus ook drie nieuwe locaties”

Ook in het bestuur waren er enkele wijzigingen. “Rita besloot dichter bij haar zoon te gaan wonen en trok naar Spanje. Haar schoonbroer André wilde mede daardoor op 70-jarige leeftijd wat meer thuis zijn en daar stonden wij enigszins uitgeschud met nog vijf ploegen en drie bestuursleden.”

64 spelers

Onder het motto ‘opgeven is voor verliezers’ besloot het bestuur toch door te gaan. “We zijn dan ook heel verheugd te kunnen meedelen dat de jubileumeditie op zaterdag 10 november om 17.30 uur stipt van start gaat in de cafetaria van sporthal De Ponte. Er zijn acht teams van acht spelers, die het verdeeld over 16 tafels tegen elkaar zullen opnemen. We verwelkomen drie nieuwe ploegen: de Dolfijne Vrienden (Tielt), de Trouwe Kaarters (Aarsele) en Textielhuis (Tielt). Met daarbij ook drie nieuwe locaties – De Ponte in Tielt, het Volkshuis in Aarsele en het Textielhuis in Tielt – ziet het komende seizoen er heel verfrissend uit. We kijken er al naar uit.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier