Veel volk voor zonnige editie van Geestig Beestig in De Panne

Redactie KW

De tropische temperaturen konden de pret niet bederven voor de bezoekers van de 9de editie van ‘Geestig Beestig’. Heel wat gezinnen met vakantie zagen de gezichtjes van hun kroost glunderen toen ze al die schattige dieren een voorzichtig aaitje of een stevige knuffel durfden geven.

De echte durvers waagden zich aan een ritje tussen de bulten van een kameel, die zich in zijn sas voelde bij de Saharatemperaturen. Voor sommige kleuters was het al een even straffe prestatie om op de rug van een imposante koe te zitten, want zo’n groot koebeest hadden ze nog nooit in levenden lijve gezien. Bij Bert’s Farm kon het dierengeluk niet op voor de allerkleinsten: geitjes, schaapjes, minipaardjes, ezeltjes, een alpaca… lieten zich de strelende kinderhandjes gewillig welgevallen.

Misschien hadden sommige volwassen bezoekers meer oog voor de bevallige Oosters geklede jongedames die een Arabische show opvoerden met de Amerikaanse miniatuurpaardjes van Mini Horse World dan voor de slimme paardjes… Toerisme De Panne had ook gezorgd voor diverse infostandjes waar ook de aandacht werd gevestigd op dierenwelzijn. Vrijwilligers van dierenasiel Ganzeweide droegen hun steentje bij, de mensen van de Diksmuidse Imkersbond IJzervallei verkochten niet alleen honing, maar vertelden ook over de bijenproblematiek. Het jonge West-Vlaamse bedrijf Edgar Cooper prees gezonde, ecologische hondenvoeding aan.

Voor de grappige noot zorgden de artiesten die zich te pletter zweetten, uitgedost als stokstaartjes, en die voor de verbaasde bezoekers gekke acrobatische toeren uithaalden. De drie pinguïns hadden waarschijnlijk liever op een ijsschots gezeten aan de Zuidpool, en trokken daarom gekke bekken naar het publiek.

Als kers op de taart was er het grote springkasteel in de vorm van een reusachtige bij, die zich had genesteld aan de voeten van Leopold I. Wie hoog genoeg sprong, kon uitkijken over de zee.

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier