Veel volk op de Izegemse Kroegentocht

Redactie KW

Verschillende muziekgroepjes zorgden voor een de nodige sfeer en de 29ste editie werd erg gesmaakt.

Het werd vrijdagavond gezellig druk op de Izegemse markten. Op de Grote Markt, de Korenmarkt, op het Kerkplein en in de Sint-Pietersstraat kon je heel wat feestvierders vinden die deelnamen aan de Izegemse Kroegentocht.

“Geluk met het weer”

“We hebben de indruk dat de sfeer er ook dit jaar helemaal inzit”, meent Bjorn Olivier van de Leutvrienden, die de organisatie van de Kroegentocht in de handen hebben. “Vorig jaar bleek een erg succesvolle editie te zijn. Het lijkt erop dat alle aanwezigen van toen er graag opnieuw bij zijn én nog wat extra volk meebrachten. Dat kunnen wij alleen maar toejuichen natuurlijk.”

“In voorverkoop verkochten we ruim 700 kaartjes. Ook ter plaatse gingen de toegangstickets vlot over de toonbank. Heel wat mensen wachten het weer af en daar hebben we uiteraard geluk mee. Het is een mooie avond.”

Jubileum

Dit jaar zetten niet minder dan 14 Izegemse cafés hun deuren open. “In elk café is een groepje aanwezig dat de pannen van het dak speelt. Sfeer is er dus gegarandeerd.” De feestvierders waren het unaniem eens: een fantastische organisatie in een heel gezellig kader.

De Leutvrienden kijken nu al uit naar de editie van volgend jaar. “In 2019 organiseren wij de 30ste editie van de Kroegentocht en dat willen we uiteraard niet zomaar laten passeren. We hopen alles uit de kast te halen om er een geweldige kroegentocht van te maken. We dromen nu al luidop van een recordeditie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier