Veel Tobbedansers in het water

Linde Merckpoel verzorgde de presentatie van Tobbedansen. © JF
Redactie KW

De 26ste editie van Tobbedansen werd gepresenteerd door StuBru-stem Linde Merckpoel. 44 tobbes waagden zich van de schans maar ze raakten lang niet allemaal tot bij de verhoogde bel. “Ik heb al veel zinkers gezien”, vertelt medeorganisator Sven De Willemacker.

Het was een zonovergoten editie die de jubileumeditie van vorig jaar evenaarde, zowel qua deelnemers als qua toeschouwers. Op vrijdag lokten de optredens van bands en dj’s zowat 800 bezoekers die het Leieplein tot de late uurtjes onveilig maakten.

Op zaterdagmiddag 1 september kwamen tussen de 1.500 en 2.000 kijklustigen opdagen. De tobbes waren al even kleurrijk als de deelnemers en gingen in snel tempo van de schans af. De bel die ze moesten luiden, hing dit jaar 3,5 meter.

“Ik heb gemerkt dat vele deelnemers meer tijd gestoken hebben in een laddersysteem dan in hun tobbe zelf. Ik heb al redelijk wat zinkers gezien”, vertelt Sven De Willemacker. Het evenement werd aaneen gepraat door Linde Merckpoel van Studio Brussel; zij zag dat het goed was.

De snelste tobbe was die van Timmerwerk Andy Pauw. (JF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier