Veel belangstelling voor quiz in Ruddervoorde

© GS
Redactie KW

Het zal waarschijnlijk de laatste activiteit zijn, want de rest is afgelast door het voorspelde slecht weer in het weekend, maar de grote pop-pup-pip-ponze platse kwis lokte meer dan 100 mensen naar The Platse to be in Ruddervoorde.

Het groene deel van de markt zat stampvol voor de grote pop-pup-pip-ponze platse kwis (de grote pop-up op onze markt quiz) van De Vrienden van Het Lied. Het een beetje een vrij podium waar verhalen, muziek en grappen elkaar afwisselden met Lode Termote als moderator en Dominiek Schrauwen achter de piano. Voor de gelegenheid had hij ook een aangepast liedje gecomponeerd met daarin de belofte om volgend jaar opnieuw een soortgelijk evenement te organiseren. Tussendoor bracht hij ook liedjes uit zijn laatste album. Alvorens de prijswinnaar bekend te maken, bracht Roland VanHeede de aanwezigen nog aan het lachen met een reeks vlot vertelde grappen en grollen.

“Het is eigenlijk een zeer eenvoudig concept dat we met de vrienden van het lied hebben gebracht”, weet Dominiek Schrauwen te vertellen. “Aan de hand van 10 verhalen, verteld door Ruddervoordenaars, kunnen de aanwezigen deelnemen aan de grote pop-pup-pip-ponze platse kwis. Ze moeten gewoon goed kunnen inschatten of het verhaal van Gilberte, Ariën, Wannes, Joël, Karel, Rob, Dominiek, Stefaan, Karl en Lena waar is of niet.”

Op het einde hadden Herman Rombouts en Chantal Donder het beste inschattingsvermogen met elk negen goede antwoorden. De schiftingsvraag over de ouderdam van de hoofdprijs. Een Laurier van 23 jaar oud moest dan de uiteindelijke winnaar aanduiden en dat was Herman Rombouts. Hij mocht de laurier mee naar huis nemen.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier