VDAB en Defensie vieren tien jaar samenwerking in Zeebrugge

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van VDAB, in het zog van ministers Steven Vandeput en Philippe Muyters. © SR
Redactie KW

In het kader van de tienjarige samenwerking tussen VDAB en Defensie, voor het gebruik van het Maritiem Centrum Zeebrugge, kwamen ministers Steven Vandeput en Philippe Muyters op bezoek.

De ministers konden er kennismaken met de verschillende lokalen waar zowel burgers als militairen een opleiding krijgen. Zo volgt momenteel een officier uit het Afrikaanse Benin in Zeebrugge een opleiding waarbij je met een vaarsimulator kan merken hoe het is om een schip te besturen in alle weersomstandigheden.

Verder zijn er ook werkzoekenden die een maritieme opleiding volgen of mensen die reeds in de haven werken en zich verder willen bijscholen. Beide ministers willen de samenwerking nog lang voortzetten, want Defensie moet de komende jaren 7.000 nieuwe mensen aantrekken is een partner als VDAB nodig.

Dit jaar worden er 1.195 nieuwe militairen gezocht. Al sinds 2008 werken VDAB en Defensie samen op drie vlakken, namelijk rekrutering, opleiding en uitwerving. Zo kan de VDAB ook gebruikmaken van de terreinen van Defensie in Wingene en Poelkapelle voor opleidingen.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier