Van De Velde komt bij Matthys Group

Wim Matthys en Christophe Van De Velde samen aan een van de bedrijfsmachines van de Matthys Group in de Leemputstraat. (Foto DJW)
Redactie KW

Evilo, een dochterfirma van machineconstructeur voor industrie Matthys Group aan de Leemputstraat in Waregem, heeft de fusie met Elektro Industrie Van De Velde uit Beveren-Leie ondertekend. Daardoor slaan beide firma’s de handen nu nog meer in elkaar.

Maar eigenlijk is dat niet nieuw omdat Van De Velde eigenlijk al ruim veertig jaar samenwerkt met en toeleverancier is van Matthys, die zelf meer dan honderd jaar geleden begon als lokale smidse of smid. Dat werd allemaal duidelijk gemaakt tijdens de opendeurdag van vorig weekend.

“Matthys maakt de machines en wij zorgen ervoor dat ze met onze elektrotechniek bewegen”, aldus Christophe Van De Velde. “Dat is vrij eenvoudig gezegd waarover het gaat en waarom wij al jaren samenwerken. In feite verandert er dus niets. Onze medewerkers blijven allemaal op post en gaan samen met hun collega’s van de Matthys Group samen alle opdrachten, orders en andere door klanten bestelde projecten realiseren. In totaal telt de nieuwe groep nu zo’n 120 werknemers. Dat wil ook zeggen dat wij tegen eind 2018 alles samenbrengen op één en dezelfde bedrijfssite in de Leemputstraat. Daardoor staan de gebouwen van Van De Velde in de Nijverheidsstraat straks leeg. Die gaan we te koop aanbieden.”

Motiv

De fusie van Evilo met Van De Velde wordt duidelijk door de nieuwe overkoepelende naam van beide: Motiv. Dat is een combinatie van ‘motion’ en ‘technische innovaties’ of iets dergelijks. Maar duidelijk is alvast dat ‘beweging’ of ‘bewegen’ het aandeel omschrijft van het vroegere Van De Velde.

“In zijn geheel is Matthys Group zeker voor ruim de helft gericht op het buitenland”, meent Christophe Van De Velde. “Meer dan vijftig procent van de omzet komt van de export die wereldwijd is. De fabricaten zijn bestemd voor alle werelddelen”, besluit Christophe. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier