Prachtige huizen in het 'miljoenenkwartier'

Prachtige huizen in het 'miljoenenkwartier'

Kortrijk Redactie KW - De Wolvendreef, of het 'miljoenenkwartier' zoals veel Kortrijkzanen het enigszins afgunstig noemen, is uniek in Kortrijk. De meeste huizen staan er middenin een groene oase van rust. Als er al een wagen geparkeerd staat die geen BMW is, dan is die geheid van de tuinman. Een kijkje nemen achter die prachtige gevels is niet makkelijk. De inwoners staan erg op hun privacy en zijn bovendien vaak drukbezet. Wij slaagden er toch in, en wat blijkt? Achter die gevels gaan heel gewone mensen schuil.

"Het park is overdag de enige rustige plek in de wijk"

"Het park is overdag de enige rustige plek in de wijk"

Kortrijk Redactie KW - De tegenstelling tussen het prachtige, groene en goed onderhouden Gebroeders Van Raemdonckpark en alle werven eromheen is in Drie Hofsteden haast tastbaar. De wijk is in volle ontwikkeling, tot grote vreugde van sommige inwoners, maar tot ergernis van anderen. Zo is het stadsdeel de thuis van het nieuwe politiecommissariaat en van een grote sociale woonwijk. Beiden in aanbouw. Vooral de weinige handelszaken hebben het niet gemakkelijk.

Thuis in de Sint-Janswijk: "Dit is een wijk met heel veel contrasten"

Thuis in de Sint-Janswijk: "Dit is een wijk met heel veel contrasten"

Kortrijk Redactie KW - Wie vanop de Kortrijkse Grote Markt vijftien minuutjes in Zuidoostelijke richting wandelt, komt terecht in de Sint-Janswijk. Het centrale Sint-Jansplein en het aangrenzende Prinses Marie-Joséplein waren de 'places to be' tijdens de recente hittegolf. Beiden worden omringd door bomen van tientallen jaren oud, die zorgen voor schaduw en de daar bijhorende koelte. De wijk was oorspronkelijk bedoeld voor de wat rijkere Kortrijkzaan. Maar tegenwoordig is er een groot verschil tussen duurdere en goedkopere huizen.