Valse drankjetons in omloop op WK-dorp in Kortrijk

© TVK
Redactie KW

Er zou tot 8.000 euro aan valse jetons ingewisseld zijn tijdens het WK-feestje op het Schouwburgplein in Kortrijk donderdag. Dat bevestigt organisator Kurt Goethals van de bvba No Nonsense. De oude jetons zullen tijdens de match van maandag tegen Japan niet meer gebruikt kunnen worden. Mensen die wel eerlijk betaalden zijn hun geld dus kwijt.

“Ik zit echt in zak en as. We hebben alle mogelijkheden overwogen en dit is echt de enige optie”, vertelt Kurt Goethals. “We vingen tijdens de tweede wedstrijd van de Rode Duivels vorige week zaterdag al geruchten op dat enkele jongeren valse jetons zouden verkopen. We hebben er toen inderdaad een tiental binnen gekregen, maar dat is onvermijdelijk. Pas donderdag zat het er boenk op.”

De organisatie vroeg aan de politie om een onderzoek te starten. “We weten dat de jetons aangekocht zijn via Bol.com. Daar kosten ze zeven cent. Met een beetje gezond boerenverstand valt dus wel te achterhalen wie de schuldigen zijn. Als ik hen was, zou ik er niet gerust in zijn.”

De organisatie hoopt vooral te kunnen rekenen op het begrip van de bezoekers. “Ik kan alleen maar positief proberen te blijven en hopen dat de Rode Duivels het ver schoppen. Zo kunnen we misschien nog een klein beetje van dat verlies goedmaken”, besluit de organisator. Voor de duidelijkheid: enkel de gele jetons worden niet meer aanvaard. De andere zijn wel nog altijd geldig.

(AN – GF)