Valerie bundelt recepten van grootmoeders online

Valerie Van Craeyveld aan de slag met wafeltjes, op grootmoeders wijze uiteraard. (GF)
Redactie KW

Hou je van originele recepten uit grootmoeders tijd? Dan ben je hiervoor ongetwijfeld bij Valerie Van Craeyveld (36) aan het juiste adres. Op haar website grootmoedersgebak.be kan je recepten raadplegen en ook eigen recepten laten toevoegen, die op hun beurt weer met anderen kunnen worden gedeeld.

De kunst van het bakken moet bij Valerie toch wel ergens in de genen zitten. “De magie van het bakken bekoorde mijn grootmoeder al”, begint Valerie. “Zij verwende ons altijd met haar lekkernijen. Pannenkoeken, oliebollen, ijsjes en noem maar op. Het was één groot feest als ze alweer eens iets had klaargemaakt. Daardoor was mijn mama op haar beurt ook veel bezig met bakken en zo is de microbe uiteindelijk ook bij mij terechtgekomen”, glimlacht ze.

Webdesign

Valeries ludieke en originele website is er eigenlijk per toeval gekomen. Vier à vijf jaar geleden is ze avondschool webdesign beginnen volgen bij CVO Miral in Waregem, waardoor ze op het idee kwam om de originele recepten van haar grootmoeder in de vorm van een website te gieten. Nadien plaatste ze er zelf recepten bij en nog later was het ook voor de bezoeker mogelijk om het aanbod verder te gaan uitbreiden. Valerie verduidelijkt: “Mensen die mijn website bezoeken mogen zelf receptjes aanbrengen. Ik kijk die dan even na met de mogelijkheid dat ze toegevoegd worden aan de website. Creatieve lezers mogen zich dus gerust geroepen voelen om zelf ideeën in te sturen.”

Kwaliteitsverantwoordelijke

Een duidelijk voorbeeld van een – toch wel een beetje – uit de hand gelopen hobby. Het samenvoegen van haar twee favoriete hobby’s, bakken en websites bouwen, nam toch iets grotere proporties aan dan Valerie zelf ooit had kunnen denken. Zo zijn er best wel wat fans van haar lekkernijen. “De lerares van de avondlessen webdesign is hier één van. Zij gebruikt de website zelfs als reclame om de cursussen te promoten.”

Ook op professioneel vlak is de immer enthousiaste en creatieve dame in het dagelijkse leven actief bezig met gebakjes. Valerie werkt als kwaliteitsverantwoordelijke bij Galana nv, een voedingsbedrijf voor ijs en patisserie. “Dit zal onrechtstreeks wel een invloed hebben op heel dit gebeuren”, aldus de Waregemse. “Mijn collega’s proeven graag stiekem van mijn gebakjes en ik zorg ervoor dat ik af en toe een stukje gebak voor hen aan de kant hou“, glimlacht ze.

Lezers die zich graag door al deze zoetigheden laten verleiden kunnen een kijkje nemen op www.grootmoedersgebak.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier