Vakbonden delen pensioenkranten uit aan station in Ieper

Op foto Peter Debaenst, Kris Beerten, Benny Chaerle en Eline Vansteelandt. © EG
Redactie KW

Deze week verspreiden ACV, ABVV en ACLVB een miljoen pensioenkranten. Ook in West-Vlaanderen staan ACV-vrijwilligers paraat om kranten te bedelen.

Tussen 6.45 en 8.20 uur werden pensioenkranten uitgedeeld aan het Ieperse station. “Op de cover van de pensioenkrant van de drie vakbonden staat ‘Vragen over je pensioen'”, zegt ACV-militant Benny Chaerle. “De vakbonden willen met deze krant een antwoord geven op de talrijke vragen die leven naar aanleiding van het opeenvolgend pensioengeknoei van deze regering. Tegelijk willen we mensen sensibiliseren over onderwerpen zoals zware beroepen, gelijkstelling en het puntenpensioen, want jong en oud wil duidelijkheid en zekerheid“, klinkt het.

“Mensen willen niet langer dat pensioenen de inzet zijn van politiek gehakketak. Een goed pensioen is een absolute voorwaarde voor een zorgeloze oude dag. De keuze is dus politiek. Onze afgevaardigden bezorgen deze week een exemplaar aan hun collega’s in bedrijven en ACV-vrijwilligers delen ook kranten uit op publieke plaatsen.”

Dinsdag worden ook nog pensioenkranten uitgedeeld aan het commercieel centrum Rijselpoort Ieper tussen 9 en 11 uur.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier