Vader van vermoorde Bjorn De Vrieze heropent slagerij

Hans De Vrieze - hier met zijn echtgenote - Gudrun Vandeginste - heropent op zaterdag 2 juni de slagerij. © PVH
Philippe Verhaest

Zaterdag 2 juni opent de slagerij van Hans De Vrieze, papa van de vermoorde Bjorn, opnieuw de deuren. “Dat zijn we aan onze zoon verplicht”, klinkt het.

Een maand nadat er zich aan de woning van Bjorn De Vrieze (28) in Schuiferskapelle een verschrikkelijk drama afspeelde, opent vader Hans (55) opnieuw de deuren van zijn bekende slagerij in de Bruggestraat in Tielt. “Dat zou Bjorn ook zelf gewild hebben”, zegt hij.

De bekende Tieltenaar Bjorn De Vrieze werd op 1 mei om het leven gebracht door Jordy V. uit Tielt. Een liefdeskwestie zou aan de basis van de nachtmerrie liggen. Sindsdien is de slagerij, waar Bjorn ook zelf aan de slag was, gesloten.

Zaterdag 2 juni gaat vader Hans opnieuw van start. “Weliswaar zonder mijn steun en toeverlaat Bjorn, maar we zijn dit aan onze zoon verplicht. Aanvankelijk zag ik het niet langer zitten om als zaakvoerder te fungeren, maar ik heb mijn mening bijgesteld. De slagerij is mijn levenswerk en de zaak is té mooi om zomaar verloren te laten gaan.”

Wijlen Bjorn De Vrieze
Wijlen Bjorn De Vrieze© GF

Ook vaste kracht Annelies Mestdagh is vanaf 2 juni weer aan de slag in de slager en zij krijgt de versterking van Sylvie Vandendriessche en een zelfstandig medewerker. “Zo is de continuïteit verzekerd, al zal het zonder Bjorn toch nooit meer hetzelfde zijn”, zegt Hans. “Maar ik zal blij zijn om opnieuw aan de slag te kunnen gaan. Ik mis de stiel, het contact met de klanten… Het zal ons helpen om onze gedachten te verzetten, al zullen we deze bladzijde nooit kunnen omslaan. Bjorn zal altijd en overal bij ons zijn.”

Hans is van plan om nog enkele jaren door te gaan. “Ik wil immers in schoonheid kunnen eindigen en hopelijk vind ik op termijn ook een overnemer voor de slagerij.”

Hans De Vrieze benadrukt nog dat de hele familie de vele steun enorm waardeert. “De bloemen, kaartjes, berichtjes, schouderklopjes… Al die hartverwarmende reacties doen erg veel deugd. Ook al hebben we Bjorn hiermee niet terug, het is fijn te weten dat zoveel mensen hem graag hebben gezien.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier