Vader van drie sterft zeven maanden na moeder

(gf)
Redactie KW

Drie kinderen uit hetzelfde gezin zijn in zeven maanden tijd wees geworden. Zeven maanden nadat hun moeder overleed, stierf hun vader Gregory Maricau aan een hartfalen.

Gregory Maricau overleed op amper 36-jarige leeftijd onverwacht thuis in Wijtschate op 24 februari. “Volgens de autopsie overleed Gregory aan een hartfalen”, zegt zijn moeder Christine Dieusaert, die samen met vader Jean-Luc Maricau woont in de Armentiersstraat in Mesen. “Nochtans was hij nog jong en in goede gezondheid. Maar hij had heel veel hartzeer na het overlijden van zijn vrouw Jessica Odent ruim een half jaar geleden.”

Jessica Odent overleed op 29 juli 2018. Het koppel heeft drie dochters: Mayling (15), Malinka (13), die het syndroom van Down heeft, en Mayishka (11). “Na het overlijden van zijn vrouw deed Gregory er alles aan om er te zijn voor de kinderen, voor wie hij goed zorgde”, vervolgt Christine. “Hij had ook een nieuwe vriendin op wie hij kon steunen.” Gregory werkt bij Buurtslagers in Wevelgem. Op zaterdag 2 maart werd al afscheid genomen van Gregory in de Sint-Niklaaskerk in Mesen. Na de crematie werd zijn asurne bijgezet op de begraafplaats van Mesen. “Bij deze willen de vele mensen bedanken die kwamen naar de uitvaartplechtigheid”, zegt Christine. “Momenteel is er nog geen beslissing genomen over de kinderen, maar ze zijn bij ons zeker welkom.” (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier