Vader Peter en zoon Thibo uit Rumbeke vormen samen de 2belgianfoodies

03/01/18 om 10:41 - Bijgewerkt om 10:40

Na meer dan 15 jaar heel intensief een traiteurzaak te hebben gerund, besloot Peter Vandommele (49) een carrièreswitch te maken. Maar het culinaire bloed kruipt waar het niet gaan kan. Tegenwoordig genieten een hele resem volgers van 2belgianfoodies; een foodblog waar hij samen met zijn zoon Thibo (13) appetijtelijke, originele en vooral megalekkere kunstwerkjes op het net loslaat.

In een niet zo ver verleden hadden Peter en zijn vrouw, Kati Delaere, een Izegemse traiteurzaak waar verse visbereidingen, dagschotels aan huis en belegde broodjes de rode draad waren. In 1996 ontving hij zelfs een culinaire award voor het origineelste visgerecht en de titel van 'Beste visbereider van Vlaanderen'. "Dat heb ik heel graag gedaan", mijmert Peter, "maar het was tijd voor iets anders. Je wordt geleefd en hebt geen enkel vrij moment meer over. Tijdens de feestdagen waren we vaak 35 uur na elkaar wakker. Op maandag, onze sluitingsdag, moesten we meestal toch met de bestellingen bezig zijn en ook de concurrentie met de supermarkten was niet te onderschatten."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!