Urban Move brengt duizenden Izegemnaars in beweging

De Urban Move liep dwars doorheen het drukatelier Izyprint. © Frank
Redactie KW

Duizenden Izegemnaars namen deel aan de Urban Move en kwamen zo op locaties waar ze anders niet komen. Het mooie weer maar ook de vele propaganda die de organisatie voerde, zorgde voor de massale opkomst.

Beweging voor iedereen: dat was het opzet van de tweede editie van de Urban Move in Izegem. Met de massale opkomst van enkele duizenden deelnemers is dit doel bereikt. “1.700 mensen schreven zich vooraf al in. Ook dat was een record”, zegt Stijn Werbrouck namens de organisatie. “Maar minstens nog eens evenveel kwamen vandaag spontaan langs.”

Wat ze aangeboden kregen was dan ook de moeite: een pistemarathon op de gloednieuwe atletiekpiste, een Urban Walk over 4 of 8 km, een ouder-eindloop over 4 km en de eigenlijke massaloop over 8 km. Het parcours was uitgetekend over en door plaatsen die je anders niet met lopen rijmt: een drukatelier, scholen, stadhuis, zwembad, kerken en zelfs een ziekenhuisafdeling prijkten op het plannetje. Na afloop bleven nog heel wat sportievelingen plakken op de site De Leest die de draaischijf vormde van de Urban Move. De opbrengst van het gebeuren wordt geschonken aan het Kinderkankerfonds.

(MI – foto Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier