Unizo Waregem jubileert twee keer dit najaar

Liesbeth Deman werkt met de collega's van het bestuur van Unizo Waregem aan een uitgebreide najaarprogrammatie van de middenstandsbeweging. © DJW
Redactie KW

Dit najaar is het toch een beetje feest voor de lokale afdeling van Unizo. Dit met de twintigste Nacht van de Humor tijdens de Waregem Koersefeesten en de twintigste editie van de Verbouwbeurs in het laatste weekend van september in de expohal aan de Zuiderlaan.

“De Nacht van de Humor is uitgegroeid tot de klassieke opener van de Koersefeesten”, meent secretaris Liesbeth Deman. “Elke editie raakt lang op voorhand uitverkocht. Voor de jubileumuitgave van vrijdagavond 24 augustus staan er enkele oudgedienden op het podium die al eerder bij ons te gast waren: Gili, Dennis Nowé, Han Solo, Joost Van Hyfte, Steven Mahieu plus een surprise of verrassingsact. De kaartenverkoop is intussen al volop bezig. Wie erbij wil zijn moet zich wel reppen. Er zijn in totaal 1.500 plaatsen voorzien, waarvan verschillende groepstafels. Die voor zestien personen zijn al uitverkocht en gaan vooral naar onze hoofdsponsors en hun kennissen en klanten. Daarnaast hebben we nog tafels voor tien personen in de aanbieding. Die zijn nog niet allemaal verkocht.”

“Wij zijn één van de laatsten die nog een verbouwbeurs kan organiseren”

Belangrijk is wel dat de Nacht van de Humor alleen kan georganiseerd worden dankzij de steun van veel sponsors die mee het budget van de artiesten helpen betalen. Het gaat hier om firma’s, bedrijven en zaakvoerders waarvan de meeste er al vanaf het eerste uur bij waren. “De meeste sponsors blijven ons trouw. Dat is natuurlijk een fantastische zaak. Het geeft meteen ook aan dat het goed zit met de formule die nu al twintig jaar meegaat. En ook belangrijk: de Nacht is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een belangrijk netwerkmoment voor bedrijfsleiders, zaakvoerders, ondernemers en zelfstandigen. Dat is een extra troef.”

De Verbouwbeurs in zijn huidige formule zal in het laatste weekend van september voor de twintigste keer zijn deuren openen voor het publiek. Dit evenement stamt af van de vroegere Handelsbeurs waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1934, toen wijlen Roger Vandewalle de eerste voorzitter-organisator was. Vanaf dan tot enkele decennia geleden was de vaste stek van deze beurs het Jeugdcentrum, waar zelfs een aantal extra tenten nodig waren om alle standhouders tijdelijk te huisvesten. De bouw van de expohal zorgde meteen voor een nieuwe, geschiktere locatie waar zowel afwisselend de handelsbeurs en de (ver)bouwbeurs werd gehouden. Sinds enkele jaren blijft alleen nog de verbouwbeurs over.

Werkgroep

“Unizo Waregem is één van de laatste organisatoren in Vlaanderen die nog dergelijke beurs kan organiseren”, aldus Liesbeth Deman. “Elders zijn die allemaal verdwenen omdat er weinig of geen publiek meer te vinden is. In Waregem daarentegen is dat nog mogelijk. Ook deze keer, in het laatste weekend van september, zal de hal volledig ingevuld zijn met een tachtigtal standhouders die uit de ruime regio komen, ook uit Oost-Vlaanderen en zelfs verder. Om zoveel mogelijk bezoekers in de expohal te krijgen, zorgen wij voor uitgebreide randactiviteiten. Voor de twintigste editie heeft Unizo daarvoor zelfs een specifieke werkgroep opgericht die voor de programmatie moet zorgen. Ook het inrichtingsplan voor de standhouders is aangepast zodat het voor iedereen nog aantrekkelijker wordt.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier