Unizo Waregem en Unizo Anzegem organiseren samen ondernemerscafé

Unizo Anzegem en Waregem organiseren samen voor het eerst een ondernemerscafé bij Bart Feijtraij van speciaalzaak Q-Interiors. © DJW
Redactie KW

Unizo Waregem en Anzegem organiseren op donderdag 26 april voor het eerst samen een ondernemerscafé voor alle zaakvoerders, ondernemers en bedrijfsleiders van de regio.

Die zijn rond 19.30 uur welkom bij gastheer Bart Feijtraij, zaakvoerder van Q-Interiors aan de Vichtseweg 35 in Waregem. Het is de eerste keer dat beide middenstandsorganisaties de handen in elkaar slaan voor een evenement. “Zelf ben ik lid van Unizo Anzegem”, aldus Bart Feijtraij. “Het bestuur vroeg aan de Waregemse collega’s of zij het niet zagen zitten om samen een ondernemerscafé te houden. Anzegem doet dat zo’n vier keer per jaar. Voor Waregem zal het één van de eerste keren zijn dat zaakvoerders en ondernemers elkaar ontmoeten bij een gastheer, denk ik. En het zal de moeite lonen, zeker als je weet dat er gemiddeld zo’n honderdtal genodigden naar het Anzegems café komen. In Waregem zal dat wellicht nog wat meer zijn.”

“Het kan en moet beter met het ondernemingsleven in de regio”

Voorstelling

Bedoeling van de avond is zoveel mogelijk zelfstandige ondernemers uit Waregem en Anzegem bijeen te brengen. Socializing en networking: dat is het opzet.

“Zelf vind ik dergelijk café daarom heel belangrijk en interessant”, meent Bart Feijtraij. “Het is altijd goed wanneer je contacten kan leggen met collega’s-ondernemers bij een hapje en een drankje. Maar daarnaast hebben wij ook een formeel luikje met de voorstelling van twee zaakvoerders die het over hun eigen firma of bedrijf zullen hebben: Wim Devreese van Wandman en Jurgen Meulebroek van 4More-Energy. Allebei gaan ze hun zaken toelichten: informatie geven over waarmee ze bezig zijn, hun toekomstperspectieven en dergelijke meer. Ook belangrijk: iedereen kan ter plaatse kennis maken met de werking en het bestuur van beide Unizo-afdelingen. Of het allemaal gratis is? Jawel, maar aan het eind van de avond gaan we wel rond met een spaarvarkentje. Iedereen die het wenst kan daar enkel euro’s in stoppen. Maar dat is uiteraard niet verplicht.”

Q-Interiors is een speciaalzaak in alles wat met het interieur te maken heeft. Tegelijk is het ook een groothandel voor de sector. Zaakvoerder Bart Feijtraij heeft voor gelijkaardige handelszaken een ruim gamma aan meubilair, zitmeubels en andere interieurelementen in huis.

Betere tijden

“De zaak bestaat nu 51 jaar. Vorig jaar vierden wij onze vijftigste verjaardag en stonden wij nog bekend als firma Feijtraij-Vergote. Toen vond ik het tijd om niet alleen een andere firmanaam te lanceren maar ook om speciaal te focussen op interieurs. Of het met het ondernemingsleven in de regio goed gaat? Je merkt zelf ook wel dat het eigenlijk beter kan en moet. Ik ga zeker niet beweren dat het slecht is, integendeel. Maar elke zaakvoerder zal het wel met me eens zijn dat we hopen op nog betere tijden. Die komen er wel aan. Intussen werken we binnen Unizo verder aan de uitbouw van het middenstandsleven in de regio. Onder andere door een ondernemerscafé, zoals dat van donderdag 26 april. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier