Unieke belevingswandeling voor de bewoners van Woonzorgcentrum Andante in Menen

© NV
Redactie KW

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties heeft 21 september uitgeroepen tot Wereld Alzheimer Dag (World Alzheimer’s Day). Op deze dag wordt dan extra aandacht besteed aan dementie. Het Woonzorgcentrum organiseerde een belevingswandeling voor de bewoners.

De belevingswandeling kwam tot stand dankzij de referente verpleegkundigen dementie van het Woonzorgcentrum, Nicole Deprez en Kate De Corte. De wandeling had als thema het prikkelen van alle zintuigen. Voelen, zien, ruiken, horen, smaken. Die belevingswandeling ging door in de inkomhal van Andante.

Deze werelddag dementie is bij deze ook de startdag van de ‘3 weken van dementie’, waarbij tal van activiteiten georganiseerd zullen worden voor de bewoners. Op de belevingswandeling die in de namiddag plaatsvond, was iedereen welkom. De bewoners van Andante uiteraard, maar ook de familie, vrijwilligers, mantelzorgers en het personeel. Niet alleen de problematiek, maar ook de vele mooie initiatieven genomen in de zorg voor mensen met dementie, konden die dag niet genoeg in de kijker gezet worden.

(NVM)