Ultrarunner Karel Sabbe halverwege wereldrecordpoging voor op schema

© Facebookpagina Karel Sabbe Ultrarunning
Redactie KW

Op dit moment probeert tandarts Karel Sabbe (28), geboren en getogen in Waregem, na enkele andere records het wereldrecord van de legendarische 3.600 kilometer lange Appalachian Trail te verbreken. Dat is een lang afgebakend lange-afstand-wandelpad door de Appalachen in het oosten van de Verenigde Staten.

Dat betekent twee marathons per dag, 45 dagen aan één stuk. Karel is op dit moment halverwege zijn wereldrecordpoging.

“We zijn net het symbolische halfway-punt gepasseerd in twintig dagen en tien uur tijd. Dit betekent 41 uur voorsprong op de huidige en zeer gerespecteerde wereldrecordhouder Jo Stringbean”, klinkt het in een exclusieve reactie. “Het gaat nog steeds heel goed. Rekening houdend met alle stops en pauzes loopt Karel aan een gemiddelde van zes kilometer per uur, aan een gemiddelde van 84 kilometer per dag.”

“De beruchte rotsen van Pennsylvania State en ‘The Whites” -een beruchte bergketen meer noordelijk op het pad die bekend staat om het technisch terrein, hoogtemeters en pieken-, die Karel volledig blootstellen aan de natuurelementen, moeten we nog overwinnen.”

Ook het weer speelt zijn rol. “De voorbije dagen was het ook extreem vochtig en warm waardoor onder andere ook de muggen en andere insecten hun intrede doen.”

“So far so good, maar we zijn er ons van bewust wat er ons nog te wachten staat en doen dan ook ons best om onze voorsprong vast te houden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier