Twintiger uit Lauwe verkoopt armbandjes voor Maithili maar steekt centen in eigen zak

Maithili's behandelingen kosten 15.000 euro per therapie maar het meisje is momenteel te zwak om haar behandeling in Mexico verder te zetten. © gf
Redactie KW

De ouders van Maithili Vanhille, het 13-jarig meisje uit Assebroek dat lijdt aan een zeldzame hersenstamtumor, hebben klacht ingediend bij de politie wegens oplichting.

Een 21-jarige man uit Lauwe beloofde in mei 500 armbandjes te verkopen ten voordele van Maithili, maar stak minstens 600 euro van de opbrengst in eigen zak. De zaak kwam aan het licht toen een aantal mensen de ouders contacteerden met de boodschap wél armbandjes en verzendingskosten betaald te hebben maar nooit iets in ruil kregen.

Ook Sam en Stefanie zagen nooit iets van het geld. Tot bleek dat de twintiger op Facebook pochte met dure maaltijden en feestjes. Uiteindelijk bleken er heel wat mensen die het goede doel wilden steunen, opgelicht te zijn. De ouders zeggen diep gekwetst te zijn.

Te zwak voor verdere behandeling

“Er zijn zoveel mensen die Maithili écht steunen. En dan probeert iemand geld te verdienen met de ziekte van een jong meisje. Ik heb hem de kans gegeven het geld terug te betalen en zich te excuseren. Maar daar komt geen reactie op“, aldus de papa. De jongeman gaf wel toe het geld bijgehouden te hebben.

Met de opbrengst van de benefieten betalen Maithili’s ouders de behandelingen: die kosten 15.000 euro per therapie. Maar het meisje is momenteel te zwak om haar behandeling in Mexico verder te zetten.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier