Twintig knutselende mannen maken zelf bloemstukje voor Valentijn

© TGM
Redactie KW

Wie durft zeggen dat mannen niet romantisch zijn, moet de week voor Valentijn zeker eens langsgaan in sfeercafé ‘t Lindeke in Moorsele. Naar jaarlijkse traditie komen daar een groep vrienden samen om onder leiding van Debbie Lapiere een bloemstuk te maken voor hun wederhelft. Donderdag 8 februari was al de vijfde editie.

“Speciaal voor dit jubileum heb ik voor alle mannen een cadeau mee”, vertelt Debbie, “een schort zodat ze volgend jaar allemaal in dezelfde tenue kunnen komen. Het is wel leuk maar ik mag mijn stem goed gebruiken (lacht). Een bende van 22 mannen stil krijgen is geen sinecure”.

https://www.youtube.com/watch?v=ZBfCLm7JFkA

Debbie kwam vijf jaar terug langs op vraag van haar oom Luc Vermeersch. Die wou eens iets organiseren voor zijn groep vrienden. “Dat had meteen success en in de loop der jaren groeide de bende. Veel mannen zijn elk jaar trouw op post. Het is zeer leuk en ook hun dames zijn tevreden. Die zijn trouwens die avond ook allemaal samen op schok. Ze zitten wat verderop in eetcafé Orange. Zodra alles klaar is, bergen we de stukken veilig op en geven we een seintje dat ze mogen langskomen.”

(TGM/Video TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier