Tweeling geboren op nieuwjaarsdag in AZ Delta Menen

Dokter Johan Vandenberghe, dokter Dieter Mortier en dokter Inge Cooremans poseren trots met de nieuwjaarstweeling. Ook zusje Hadia is blij met de geboorte van de tweelingzusjes. © MPM
Redactie KW

De tweelingzusjes kwamen op maandag 1 januari omstreeks 16.30 uur ter wereld.

De materniteit van AZ Delta Menen kende een topjaar in 2017. Hoewel het nationaal geboortecijfer lichtjes daalde, kende de afdeling met 497 geboortes een stijging van rond de 5 procent. Die positieve trend lijkt zich ook verder te zetten in 2018, want op 1 januari mocht de kraamafdeling maar liefst vijf nieuwjaarsbaby’s verwelkomen, waaronder een tweeling. Ook dat is een absoluut record. De nieuwjaarstweeling kwam gisteren rond 16.30 uur ter wereld maar de twee meisjes, die respectievelijk 3,040 en 2,340 kilogram wogen, hebben nog geen naam. Mama Sajia Habibullah uit de Rijselstraat in Menen had al een vierjarig dochtertje Hadia en was uiteraard in de zevende hemel met haar mooiste nieuwjaarsgeschenk ooit.

In 2017 zagen tien tweelingen het levenslicht in het AZ Delta van Menen. Hoofdvroedvrouw Heidi Loyson is blij met de cijfers. “We proberen het de pas bevallen mama’s hier zo comfortabel mogelijk te maken. We beschikken over een gemotiveerd team en het doet dan ook plezier dat de appreciatie zich uit in een stijgend aantal bevallingen op onze dienst. We merken dat ook meer en meer mensen van buiten Menen de weg vinden naar onze kraamafdeling.”

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier