Tweedehandswinkel Oxfam-Solidariteit in Brugge neemt nieuwe start na herinrichting

Sonia Marazuela (l.) in de vernieuwde winkel. © SVV
Redactie KW

Iedereen is welkom op feestelijke relaunch op vrijdag 5 april in de Leopold II-laan 19. Van 18 tot 20 uur kun je dan genieten van een hapje en een drankje. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) komt ook langs.

In ons land telt Oxfam-Solidariteit bijna 50 tweedehandswinkels. De opbrengst van deze handelszaken vloeit volledig naar Oxfamprojecten verspreid over de hele wereld. “Alle goederen in onze winkels komen van giften van particulieren en bedrijven”, zegt winkelverantwoordelijke Sonia Marazuela. “Meer dan 1.000 vrijwilligers en werknemers maken de goederen klaar voor hergebruik.”

In de tweedehandswinkel Oxfam-Solidariteit vind je een divers aanbod aan kledij, schoenen en accessoires voor vrouwen, mannen en kinderen. Ook brocante, speelgoed, boeken en computers kun je er aanschaffen. “We verkopen onze goederen aan de juiste prijs, zodat we met de winst onze projecten overal ter wereld kunnen helpen financieren“, aldus Marazuela.

“We beschikken over een gemotiveerd team“, vult winkelcoördinator Christian Bouchet aan. “Toch blijven we op zoek naar vrijwilligers die zich een halve dag per week kunnen vrijmaken om onze klanten te woord te staan, onze winkel in orde te houden, onze etalage in te richten of onze Facebookpagina up te daten.”

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier