Tweede ‘Memorial Marc Leeuwerck – Gino Capoen’ in Reningelst komt weer op tegen kanker

Kleinkinderen van Gino Capoen (vooraan v.l.n.r.) Kobe Truwant, Gorik en Kjenta Sohier, Maxime Capoen dragen hun steentje bij aan de memorial, samen met (achteraan v.l.n.r.) papa's Patrick Truwant, Mehdy Capoen, Christophe Leeuwerck en mama's Jessy Capoen en Lindsay Capoen. © Foto HoPa
Redactie KW

Op zondag 30 september wordt de fietshappening ‘Memorial Marc Leeuwerck’ voor de tweede keer gelinkt aan medeorganisator Gino Capoen zaliger. Er worden drie bepijlde fietslussen aangeboden. Dit jaar komen ook de wandelaars aan hun trekken.

“De memorial droegen we zeven jaar lang op aan onze pa Marc Leeuwerck. Koers was de rode draad door zijn leven. In 2009 overleed hij op 62-jarige leeftijd aan longkanker”, vertelt organisator en ex-eliterenner Christophe Leeuwerck (46). “Vader Marc was jarenlang actief lid en vlaggendrager bij wielerclub Bergdal. Hij was tevens mijn vurigste supporter, toen ik mijn kansen verdedigde in het wielerpeloton. Een hele tijd lang zocht ik naar een waardige manier om mijn pa hiervoor te danken. Onze pa krijgt voor de negende keer zijn verdiende hommage.”

Gino

Fietsmakker Gino Capoen zorgde met zijn partner Ninette Verschoore jaarlijks voor de logistieke steun aan de Memorial Marc Leeuwerck. Christophe: “Mijn goede vriend Gino overleed heel onverwacht in de nacht van 19 op 20 april 2017 aan een hartfalen. Gino nam vijf keer deel aan de vierdaagse ‘1.000 km voor Kom Op Tegen Kanker’ in Mechelen. Daarom herdenkt de memorial 2018 zowel mijn vader Marc als medeorganisator Gino. Zijn kinderen Mehdy, Lindsay en Jessy sprongen vorig jaar al mee op de organisatiekar. Heel wat familieleden, buren, vrienden, sympathisanten en sponsors zullen de ‘Memorial Marc Leeuwerck – Gino Capoen’ opnieuw in goeie banen leiden.”

“Dit jaar komen ook de wandelaars aan hun trekken, 6 of 10 km, buggy- en rolstoelvriendelijk”

“We bieden drie bepijlde fietslussen aan: een gezinsvriendelijke tocht van 25 km en twee cyclotochten voor wielertoeristen van 45 of 75 km. Deze lussen tekenden we op vlakke Poperingse wegen uit met start tussen 8 en 10.30 uur aan dorpshuis Rookop nabij het Reningelstplein. Dit jaar komen ook de wandelaars aan hun trekken, 6 of 10 km, buggy- en rolstoelvriendelijk. In café ‘t Hof van Brabant kunnen de wandelaars eventjes ademhalen. Wandelaars betalen 1,5 euro en starten tussen 8 en 14 uur aan Rookop”, verduidelijkt organisator Christophe.

Opbrengst

De fietsers krijgen een routebeschrijving en een gratis drinkbidon. Fietsen kost 3 euro. De opbrengst wordt integraal geschonken aan Kom Op Tegen Kanker.

Info: Christophe Leeuwerck, 0477 36 93 32, christleeuw@telenet.be of Facebookpagina memorialmarcleeuwerck/ginocapoen.

(HoPa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier