Tweede kunstgrasveld KVK Westhoek klaar tegen einde van de zomer

Redactie KW

Volgend seizoen komt er een tweede kunstgrasveld voor voetbalclub KVK Westhoek. “Kunstgras is de toekomst”, zegt Dominique Dehaene, schepen van Sport.

De aanbesteding voor de heraanleg van het vierde terrein van KVK Westhoek is binnen. Dat terrein ligt naast de beek aan de overkant van het Crackstadion. “Tegen het einde van de zomer moet het veld speelklaar zijn”, vertelt Dominique Dehaene, schepen van Sport (CD&V). “Samen met kleine omgevingswerken bedraagt het kostenplaatje 350.000 euro. Of er nog meer zulke terreinen komen? Kunstgras is volgens mij de toekomst, maar dat is iets wat in de volgende legislatuur moet beslist worden. Er is binnenkort ook de aanleg van het hockeyveld voor de Westhoek Wildcats langs de Poperingseweg, naast Ons Tehuis. Ook daar mikken we op dezelfde timing als bij het voetbalveld. Daarnaast hoop ik dat er kunstgrasvelden komen bij de voetbalvelden van enkele deelgemeenten. Het is kwaliteitsvoller en er zijn minder sproeikosten. Als je zoals vorig jaar een droge zomer hebt, dan lopen die kosten snel op.”

Terrein verbreden

Martin Willems, voorzitter van de jeugd van KVK Westhoek is opgelucht met het nieuwe veld. “In het contract dat we afsloten met de Premier League stond dat er meerdere kwaliteitsvolle velden moeten zijn. Dit is voor een eventuele uitbreiding van het jaarlijkse Christmas Truce Tournament.”

De heraanleg hoefde niet per se kunstgras te zijn. “We zijn heel tevreden dat het wel zo is. Nu kunnen onze 32 jeugdploegen probleemloos trainen zonder dat de staat van het veld aan kwaliteit inboet. Er wordt ook gekeken om het veld te verbreden tot 60 meter, zodat het goedgekeurd wordt voor competitie. Als het veld er ligt, dan trekken we definitief weg van het terrein naast Ons Tehuis, nu trainen we daar nog enkele uren per week. Het eerste plan was om een gemeenschappelijk en multifunctioneel terrein aan te leggen voor zowel voetbal als hockey. Maar het zou niet conform de hockeynormen zijn.”

In december kan het veld ook gebruikt worden voor het jaarlijkse Christmas Truce Tournament. “Het tornooi gaat door, maar of het groter zal zijn dan vorig jaar is nog onduidelijk. De Premier League laat nog niet het achterste van de tong zien.”

Martin hoopt dat er nog meer kunstgrasvelden komen. “Bij het derde en vijfde terrein zou dat welkom zijn. Over het eerste terrein zijn we heel tevreden en het is niet aan mij om daarover te oordelen, maar ik denk wel dat onze voorzitter voorstander is om ook daar op termijn op kunstgras te spelen.” (AP)