Tweede editie van housefestival aan de Sint-Pietersplas

Bram Loosveldt en Ward Benoit aan de Sint-Pietersplas. © Davy Coghe
Redactie KW

Aan de Sint-Pietersplas in Brugge vindt zaterdag de tweede editie plaats van Weerwerk Aan de Plas, een houseconcept van Bruggelingen Laurens Fiaert (30), Bram Loosveldt (33) en Ward Benoit (34).

Behalve de editie aan de Sint-Pietersplas, organiseert het drietal elk jaar ook Weerwerk-feestjes in de Brugeoise, in het Oud Sint-Jan en in Kasteel Tudor. “We zoeken naar leuke en unieke locaties in Brugge die niet veel gebruikt worden als feestlocatie”, zegt Laurens Fiaert.

“We zijn eigenlijk heel onschuldig begonnen. We organiseerden in het verleden alle drie apart evenementen en hadden het idee om eens samen iets te doen. We wilden een house-concept lanceren in Brugge omdat er hier relatief weinig te doen is binnen dit genre. Ondertussen zijn we zes edities en anderhalf jaar verder.”

Het drietal droomt ervan om ooit een groot housefestival te organiseren in Brugge. “Maar voorlopig houden we het nog bij onze open-air aan de Sint-Pietersplas. Wie weet kan dit uitgroeien tot een festival. Dat zou heel uniek zijn voor Brugge.”

Weerwerk vindt plaats op zaterdag 22 juni van 14 uur tot middernacht. Tickets kosten 22,50 euro en zijn te verkrijgen via www.weerkwerk.eu.

Diezelfde avond vindt, ook in Sint-Pieters, de eerste editie van ‘Vunzige Deuntjes Open Air’ plaats. Place to be is zomerbar DOK54 langs de Pathoekeweg.

Je mag je er verwachten aan hiphop, dancehall en r&b. Op de line-up staan Faisal, Vunzige Deuntjes Soundsystem, Masai, Sojuju en Pasquinel DJ. Tickets kosten 12 euro. (NC/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier