Tweede editie van Benefiet Marthe en Raph in Deerlijk

01/06/18 om 13:00 - Bijgewerkt op 31/05/18 om 11:12

Magali Vandebuerie en haar man Thijs Verbeke organiseren met de medewerking van een enthousiaste werkgroep op zaterdag 2 juni de tweede editie van de Benefiet Marthe en Raph. De opbrengst van het initiatief is ten voordele van de vzw Kiekafobee die zich inzet voor terminale kankerpatiëntjes.

Magali Vandebuerie en Thijs Verbeke verloren in amper 15 maanden tijd twee kindjes. Zowel Marthe als Raph bezweken aan een genetische ziekte. "Op 4 februari 2014 kregen we met Marthe ons eerste kindje", start Magali haar verhaal. "De eerste vijf weken na de geboorte waren we in de zevende hemel. Ze at goed en sliep al mooi door, maar op een ochtend vond ik haar helemaal blauw terug in haar bedje. Ik ben er onmiddellijk mee naar de huisarts geweest en die verwees ons door naar een kinderarts, die ons op haar beurt doorverwees naar het UZ Gent. Na die nacht kregen we een monitor mee naar huis. Een goede week later deed Marthe haar eerste zware aanval. De hartfunctie viel stil en ik kon haar reanimeren. Ze werd met spoed overgebracht naar de dienst intensieve zorgen voor kinderen in het UZ Gent."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!