Tweede BeneFIETS voor het Dieter De Cauderlierfonds voor hersentumoren

Wijlen Dieter De Cauderlier en zijn zus Phyline, tijdens de eerste editie van BeneFIETS. Zij worden gedragen door Willem Labeeuw, Sofie Van Neste, Frederic Manhaeghe, Thibout Stock, Anja Tuytens, mama Anne-Mie Decavel en papa Marc De Cauderlier. © DIGITIM
Redactie KW

Samen met een groepje enthousiastelingen organiseert Phyline De Cauderlier op zondag 1 juli de tweede uitgave van het evenement ‘BeneFIETS’. De opbrengst is ten voordele van het onlangs opgerichte Dieter De Cauderlierfonds voor hersentumoren.

“Mijn broer Dieter had op 17 mei zijn 33ste verjaardag willen vieren, maar hij is op 25 augustus 2017 in Kortrijk aan de gevolgen van een hersentumor overleden”, verduidelijkt Phyline De Cauderlier. “Om Dieter te eren en lotgenoten betere kansen te kunnen bieden, hebben we met familie en vrienden een onderzoeksfonds in het leven geroepen ten voordele van het Leuvense Kankerinstituut (LKI).”

“Ook al kunnen we Dieter niet meer helpen, we hopen hiermee zijn lotgenoten meer kansen te geven”

Fonds

“In februari 2015 kregen we het harde nieuws te horen dat Dieter een hersentumor had. Omdat wij zelf maar weinig konden doen, behalve er voor hem te zijn, besloten we een fiets- en wandelevenement te organiseren ten voordele van het hersentumoronderzoek. BeneFIETS werd met 1.067 fietsende en wandelende deelnemers en een mooie opbrengst van 20.000 euro een groot succes.”

“Jammer genoeg zal Dieter onze tweede editie niet kunnen meemaken. In overleg met het LKI besloten we een fonds op te richten dat zijn naam draagt. De gelden uit het fonds gaan rechtstreeks naar projecten gelinkt aan hersenkanker. Ook al kunnen we Dieter niet meer helpen, we hopen hiermee zijn lotgenoten meer kansen te geven. Mijn broer stond altijd klaar voor iedereen, nu is het aan ons.”

Fietsen en wandelen

“Men blijft vooruitgang boeken in de strijd tegen kanker. Voor bepaalde vormen van kanker blijft het echter zoeken naar gerichte therapieën, met minder neveneffecten of blijvende gevolgen”, weet Phyline. “Een kankerproces is bovendien heel ingrijpend, op fysiek, emotioneel en sociaal vlak. Het Fonds Dieter De Cauderlier wil het onderzoek naar hersentumoren ondersteunen en de ontwikkeling van nieuwe therapieën bevorderen. Even belangrijk is de steun aan projecten die de opvang en begeleiding van patiënten en hun naasten willen verbeteren.”

“Op zondag 1 juli pakken we vanuit de kinderboerderij Bokkeslot met de tweede editie van BeneFIETS uit. Ook dit keer kan er gewandeld en gefietst worden. Wandelaars kunnen kiezen tussen een afstand van 5 km met fotozoektocht of 15 km. Ook de fietsers komen aan hun trekken. Er zijn drie tochten voorzien: 15 km, 35 km (met stopplaats) of 70 km (met bevoorrading). Daarnaast is iedereen welkom op ons sfeervolle terras met live muziek, pastabar, springkasteel…” (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier