Twee personeelsleden OCMW-rusthuis Nieuwpoort preventief geschorst

15/11/17 om 21:08 - Bijgewerkt op 17/11/17 om 08:25

Er zijn diverse klachten over wantoestanden en ernstige mishandeling van bejaarden in het OCMW-woonzorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort. Eén personeelslid dat mensonterende filmpjes van bejaarden deelde via WhatsApp, is eind vorige week al ontslagen. Een hoofdverpleegkundige en een verpleegkundige werden preventief geschorst.

"Een drietal weken terug bracht een bron van binnen de organisatie mij op de hoogte van een mensonterende behandeling bij een dementerende bejaarde", vertelt Vlaams volksvertegenwoordiger Björn Anseeuw. "Een verpleegkundige had een aerosoltherapie - normaal iets voor de ademhaling - uitgevoerd op de anus van een dementerende bejaarde. Zoiets is mensonterend en compleet fout. Het zou bovendien onder druk van de hoofdverpleegkundige gebeurd zijn. Ik vroeg onmiddellijk aan de zorginspectie om een onderzoek in te stellen en die is vrijdag laatst ter plaatste geweest."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!