Twee nieuwe keurbroeders bij De Witte Ranke in Poperinge

Op de foto: ondervoorzitter Ghislain Kuyle, griffier Bertrand Pouseele, peter Wim Chielens, Mieke Vanwalleghem, meter Sabien Lahaye-Battheu, Christophe Dhaene, baljuw (voorzitter) Bart Wemaere, burgemeester Christof Dejaegher, Dina Vroman-Desmet, penningmeester Geert Pyck en schepen Loes Vandromme. © MD
Redactie KW

De vzw Keurbroederschap De Witte Ranke, deze maand exact 35 jaar jong, introniseerde twee nieuwe leden. De vzw behartigt de belangen van de hop, de streekproducten en Poperinge in het algemeen.

Christophe Dhaene (49) uit Watou is CEO van e-BO-entreprises in Ieper. e-BO staat voor E-Business-Opportunities en biedt full service oplossingen voor bedrijven en openbare instellingen. Het bedrijf staat voor innovatieve economie en geeft werk aan hoger opgeleiden, vooral ingenieurs, op vandaag een 75-tal. Christophe is ook voorzitter van de Belgian Offshore Cluster of in het kort gezegd de BOC. Offshore bundelt alle activiteiten die plaatsvinden op enige afstand van de kust, zoals het winnen van oliegas, maar ook vooral windenergie en aquacultuur. Bovendien is Christophe sinds 2014 regiovoorzitter van VOKA, het Vlaams verbond van Ondernemingen. Meter Sabien Lahaye-Battheu stelde zijn kandidatuur voor.

Peter Wim Chielens introniseerde Mieke Vanwalleghem. Zij is actief in ‘t Graafschap in Watou, zowel een tuinbedrijf als een hertenfokkerij als een bed & breakfast. Mieke engageert zich bovendien in de toneelvereniging Watou Westhoek en is een gepassioneerd mountainbiker.

Met Mieke en Christophe erbij telt de vzw De Witte Ranke momenteel 59 leden die zich inzetten voor de belangen van cultuur, toerisme en gastronomie in Poperinge en bij uitbreiding de Westhoek.

(AHP-Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier