Twee kandidaten strijden voor de Oostendse carnavalskroon: wordt het prins Knol of prins Jaan ?

Redactie KW

De geschiedenis herhaalt zich. Net als vorig jaar met Den Elvis, heeft zich twee weken voor de verkiezing van Prins Carnaval 2018 een tweede kandidaat, Jaan, gemeld. Kandidaat Knol had de kroon voor het grijpen, maar de situatie is nu helemaal veranderd. Er komt toch nog een spannende strijd op zaterdag 17 februari in Zaal Wellington.

Oostendenaar Daniël Decorte voerde een jaar lang als enige kandidaat campagne voor de titel van Prins Carnaval Groot-Oostende 2018. Als ‘Knol’ werd hij al drie keer verkozen tot Prins Carnaval Derde Leeftijd, zodat hij de titel van Keizer mag dragen. Iedereen was ervan overtuigd dat ‘Knol’ geen concurrentie had en dat niemand het tegen hem durfde opnemen.

Op de vooravond van de trekking van de nummers voor de ultieme verkiezingscampagne, kwam er net als vorig jaar op de valreep, toch nog een tweede kandidaat uit de carnavalshemel gevallen. Het betreft zaakvoerder Jaan Cavens (34), totaal onbekend in de Oostendse carnavalmiddens. Hij wordt voorgedragen door muziekgroep The Melody Makers uit Oostende en diende donderdag officieel zijn kandidatuur in. Jaan Cavens kon vrijdagavond niet aanwezig zijn op de nummertrekking in café Westrozebeke, maar werd vertegenwoordigd door Jean-Pierre Severens, voorzitter en dirigent van The Melody Makers.

Spannende weken

Na heel wat discussie tussen de fans van Knol en de vertegenwoordigers van Jaan, trok Knol het nummer 3. Jaan mag nog veertien dagen campagne voeren onder nummer 2. De verkiezing grijpt plaats op zaterdag 17 februari in Zaal Wellington. Organisator Glenn Dangreau, voorzitter van de Orde van de Kloeffe, gebaart van ‘krommen aas’, maar is uiteraard dik tevreden met de tweede kandidaat en met het feit dat er toch strijd zal moeten geleverd worden. De kaarten zullen de deur uitvliegen!

“Een prinsverkiezing met slechts één kandidaat, vind ik eigenlijk maar zielig”

Twee kandidaten strijden voor de Oostendse carnavalskroon: wordt het prins Knol of prins Jaan ?

“Het is voor mij en alle carnavalisten een verrassing dat er, net als vorig jaar, plots een tweede kandidaat uit het niets opduikt”, reageert Knol, alias Daniël Decorte. “De tweede kandidaat, Jaan, heeft net op tijd zijn kandidatuur in orde gebracht. Dat betekent dat er nu toch een carnavalsstrijd zal zijn. Ik heb er geen probleem mee, integendeel, het wordt gezellig. We zullen een tandje bijzetten om nog meer mensen naar Zaal Wellington te krijgen. Jaan wordt voorgedragen door de grote groep van The Melody Makers en wellicht ook zijn vriendenkring van buiten het carnaval. Ik hoop dat de Oostendse carnavalisten blijven achter mij staan. Het worden toch nog spannende weken!”

Voorzitter van KVO

Jaan Cavens wordt zaterdag 31 jaar en is zaakvoerder van een bedrijf dat verlichting maakt op maat. “Ik woon in Oostende en ben een levensgenieter. Toen ik van mijn vrienden hoorde dat er op 17 februari een prinsverkiezing plaats grijpt met slechts één kandidaat, vond ik dat maar zielig. Voor een stad als Oostende vind ik dat niet kunnen en in een zotte bui heb ik gezegd dat ik mij ook kandidaat wilde stellen.”

“Ik kreeg onmiddellijk steun van mijn buur, Jean-Pierre Severens van de Melody Makers en mijn grap werd ineens bittere ernst. Eén dag voor het afsluiten van de kandidaturen bracht ik alle papieren in orde, zodat ik officieel kandidaat Prins Carnaval werd. Jammer genoeg kon ik niet aanwezig zijn op de nummertrekking. Ik ben een fuifbeest, was vroeger medewerker aan het zomercarnaval in Kortrijk.”

“Ik hou ook van het Oostends carnaval. Elk jaar ben ik present op het Bal Rat Mort. Ik maak me geen illusies dat ik zal verkozen worden. Als het toch lukt, dan hoop ik een fantastisch carnavalsweekend te beleven. Verder wil ik ook een waardige ambassadeur zijn voor het carnaval in Oostende en ver daarbuiten. Ik ben een grote fan van KV Oostende en er werd mij gevraagd of ik voorzitter wilde worden van KVO. Ik heb gekozen voor de goedkoopste stunt. Ik ben liever Prins van Oostende dan voorzitter van KV Oostende!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier