Twee Jack Russels achtergelaten en vastgebonden aan boom op camping

Redactie KW

In Middelkerke zijn maandag twee hondjes aangetroffen die waren vastgebonden aan een boom op Camping Marva III in de Steenovenstraat. Het gaat om twee Jack Russels. De politie bevestigt. “Een bewoner van de camping heeft de dieren bevrijd en overgebracht naar het politiekantoor”, zegt commissaris Frank Vandenabeele van PZ Middelkerke.

Het is onduidelijk hoe lang de hondjes er al vast hingen. “Het achterlaten van dieren is een inbreuk op de dierenwelzijnswet en dus strafbaar. De honden zijn overgebracht naar Dierenasiel Ganzeweide in Koksijde“, aldus de commissaris. Volgens het asiel zijn de hondjes, twee ruwharige Jack Russels, niet gechipt. “En dus is het moeilijk om de identiteit van de eigenaar te achterhalen. Chippen is nochtans sinds 1998 verplicht”, zegt directeur Nique Huypens van Dierenasiel Ganzeweide.

“Het zijn vrij jonge honden en ze zijn gewoon aan elkaar. We vermoeden dat het om twee broertjes gaat. Wettelijk gezien moeten we honden 15 dagen ter beschikking houden van de eigenaars. Komen die niet opdagen, plaatsen we ze op onze website ter adoptie”, voegt Nique Huypens toe. Wie weet wie de eigenaar is van de twee schattige viervoeters, kan de politie of het asiel contacteren.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier