Twee artsen vrijgesproken voor complicaties bij borstcorrectie

Redactie KW

Twee artsen zijn door de Brugse correctionele rechtbank vrijgesproken voor hun rol in een slecht afgelopen borstcorrectie. H.R. kreeg complicaties na inplanting van een soort inwendige beha. Het openbaar ministerie had niet aangedrongen op een straf voor de beklaagden.

Begin december 2009 ging H.R. op consultatie bij dokter S.L. in het AZ Damiaanziekenhuis in Oostende. In samenspraak met de plastisch chirurg werd beslist om een soort inwendige beha in te planten. Die borststeun was om medische redenen noodzakelijk. De ingreep werd uiteindelijk op 12 maart 2010 uitgevoerd door dokter H.B. uit Nijmegen, een specialist in die techniek.

Na de operatie kreeg de vrouw complicaties. De wonden bleken niet te helen en er was een probleem met de doorbloeding naar de tepels. Een andere chirurg moest uiteindelijk de schade herstellen.

Volgens de artsen zijn de complicaties wellicht een gevolg van het feit dat de vrouw bleef roken. Ze zijn er bovendien zeker van dat ze H.R. op die risicofactor gewezen hebben. Uit bijkomend onderzoek bleek dat dergelijke complicaties zich inderdaad kunnen voordoen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier