Turnkring Vlamertinge verkoopt teddy’s voor sporters met een beperking

© TP
Redactie KW

Turnkring Vlamertinge heeft momenteel vijftien kleine turners met een beperking die persoonlijk begeleid worden. De club wil de G-werking uitbreiden met de verkoop van teddy’s en andere acties binnen de Warmste Week van Music For Life.

“Als rolstoelgebruiker stel ik vast dat het niet gemakkelijk is om sportaanbod te vinden in de Westhoek”, zegt Vincent Demyttenaere, vader van drie turners en verantwoordelijke voor het oudercomité. “Mensen met een beperking kunnen meer doen dan je denkt.”

Voor veel G-sporters is er een psychologische drempel om tot hier te komen

Bestuurslid Els Vanhaute heeft een zoon met een beperking. “Hij moest altijd naar Heule om rolstoelbasket te spelen. Er is nog veel nood aan sport en infrastructuur. Wij willen onze G-gym verder uitbouwen met aangepast materiaal voor onze kleine G-turners. G-gym is goed voor hun motoriek en sociale ontwikkelingen. We willen ook een nieuwe werking voor volwassenen met een beperking. We hebben een zaal ter beschikking op de eerste verdieping, maar geen lift voor rolstoelgebruikers. Hoe meer geld, hoe groter onze G-werking. Mits voldoende steun hopen we om de rollers een kans te geven om rolstoelgym, rolstoelaerobic, rolstoeldans of rolstoelcrossfit te beoefenen. Voor veel G-sporters is er trouwens een psychologische drempel om tot hier te komen. Met deze actie en bijhorende publiciteit hopen we die ook weg te werken. Ongeacht de beperking, iedereen is hier welkom.”

De mascotte van de actie is de bekende teddybeer van Mr. Bean. “De beertjes zijn te koop en leveren op die manier publiciteit op voor de actie. Er doken al teddyfoto’s op in Canada, Tenerife en Duitsland“, aldus Eddy Vandaele. “Met enkele oldtimervrienden organiseren we op 10 december een autozoektocht ten voordele van dit goed doel.” Andere initiatieven zijn verschillende maaltijden, een spaghettiweekend van de supportersclub van Club Brugge, een soepverkoop van het oudercomité en sponsoring. “Wie ons lokaal project steunt, hoe klein ook, kan de concrete ontwikkeling van de G-werking blijven volgen.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier