Tuinier Stijn Holvoet: "Ik kijk uit naar de zomer, dat is leuker werken"

12/02/19 om 16:15 - Bijgewerkt om 14:54

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: "wie ziej gie?". Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks 'De Kortrijkzaan'. Leer de mensen uit je buurt kennen. Vandaag maandag mag een guitige negentiger de spits afbijten, maak kennis met Stijn Holvoet. De 34-jarige tuinier uit Marke die nog steeds vrijgezel is en niet van reizen houdt.

Stijn Holvoet woont met zijn vader Geert op een boerderij in Marke. Maar ze boeren niet, ze zijn tuiniers. In deze periode van het jaar is het wat kalmer, maar er is altijd wel wat te doen, legt Stijn uit.

Hij zou er natuurlijk van kunnen genieten om met vakantie te gaan, maar Stijn reist niet graag. En veel uitgaan doet hij ook al niet. Dus werkt hij maar wat. Het materiaal op punt zetten. Niet dat Stijn het erg vindt. Zijn werk is zijn hobby. "Als je het niet graag doet, dan ga je het niet blijven doen," zegt hij.

Maar hij kijkt uit naar de zomer. "Beter weer is natuurlijk leuker om te werken. Plus de dagen zijn langer. Nu kan je eigenlijk niet veel doen."

Hij en zijn vader hebben een goed bedrijf. Onlangs hebben ze een goeie nieuwe werkkracht aangeworven, maar "als het een goeie is, kunnen we nog wel iemand gebruiken," zegt hij. Kandidaten mogen zich aanmelden bij Geert Holvoet.

En voorts is de 34-jarige Stijn ook nog wel op zoek naar een vrouw. Ook die mag zich aanmelden bij zijn vader. Dan heeft ze meteen zijn zegen.

Volg de ontmoetingen van onze stadsreporter Kurt Vandemaele met de Kortrijkzaan in de krant en online. Ontvang KW Kortrijk-Menen in de brievenbus en lees alle artikels op kw.be. Nu supervoordeling: 6 weken voor 10 euro. Klik hier

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!