Tuinhier Wevelgem huldigt Jacques en Marc

De jaarlijkse bijeenkomst was voor Tuinhier de gelegenheid om enkele bestuursleden te bedanken. We zien v.l.n.r. Gerda en Marc Vanhauwaert, Robin Taillieu, Sonia Vandamme, Nico Salembier, Jacques en Ginette Delrue, Philip Debuyck, voorzitter Tuinhier Wevelgem centrum Geert vangheluwe, Patrick Aesaert en Dirk Deman. (foto SLW)
Stefaan Lernout

Jaarlijks verzamelt het bestuur van Tuinhier, een vereniging voor tuinliefhebbers, voor een etentje. Twee bestuursleden werden er gehuldigd.

Marc Vanhauwaert beheert al 28 jaar het magazijn. “Wat helemaal niet vanzelfsprekend is”, weet voorzitter Geert Vangheluwe. “Iedere zaterdagmorgen opent Marc het magazijn waar we door middel van gezamenlijke aankoop verschillende zaken aanbieden aan onze leden zoals zaden, geraniums, meststoffen, zomerbloeiers, plantaardappelen en indu-striële potgrond.”

Bloeiende vereniging

Naast Marc werden ook Jacques Delrue en zijn echtgenote Ginette bedankt. Jacques stopt na 43 jaar als bestuurslid. De vroegere postbode was er 48 jaar geleden al bij toen op de parking van het zwembad de bloemenmarkt voor een tweede keer georganiseerd werd. “Er waren amper standhouders”, herinnert hij zich. “Een handelaar in grasmachines en dat was het zowat. Toen ik enkele jaren later in het bestuur kwam, zat er exact 188 Belgische frank in kas. De organisatie was op leven na dood. Tegenwoordig zijn we levendiger dan ooit. We zullen Tuinhier nog helpen waar we kunnen”, vertelt Jacques. “Al is het maar om de brieven te plooien en in enveloppen te steken.”

49ste bloemenmarkt

De 49ste editie van de bloemenmarkt komt er binnenkort aan, meer bepaald op woensdag 1 mei op de vertrouwde speelplaats van het Sint-Pauluscollege. Er zullen wel enige aanpassingen zijn door de bouwwerken die daar plaatsvinden. (SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier