Trompefeesten in Deerlijk: verrassend theater op de wei

© MVD
Redactie KW

De Trompefeesten met het kampvuur en de rommelmarkt zijn al vier decennia een vaste waarde. Dwars door de Trompe zal komend weekend weer enkele honderden wandelaars lokken. Tromp’Artistiek belooft dan weer te verrassen met theater in de wei.

De Trompe, het gehucht in Sint-Lodewijk op de grens met Zwevegem, Heestert en Otegem, beleeft van vrijdag 10 tot en met zondag 12 augustus zijn jaarlijkse hoogdagen. “Onze festiviteiten zijn feesten door en voor alle wijkbewoners”, verduidelijkt voorzitter Luc Bulcaen. “Dat was in het begin zo en die doelstelling geldt nog altijd. Wij pleiten voor gezonde leute voor iedereen. Dat motto wordt best geapprecieerd als we zien dat we telkens enkele honderden mensen naar de feesttent weten te lokken.”

Het onverwachte

“We vieren onze 40ste verjaardag in stijl”, gaat Luc verder. “Bijna elke maand was er al een extra activiteit: ontbijt, kroegentocht, fotozoektocht, presentje met Valentijn… Ook tijdens de komende Trompefeesten zetten we ons jubileum graag in de verf.”

Het wordt weer uitkijken naar de zondagnamiddag van Tromp’Artistiek, wat na drie edities synoniem staat met ‘theater in de wei’. “We hebben opnieuw een namiddagvullend programma”, stelt Elke Verhaeghe van Tromp’Artistiek. “We mikken op animatie, doorspekt met recreatie en een snuifje artistiek… Muziek, dans, een beetje theater, een gekke tovenaar… Tijdens de vorige edities kon je het zo gek niet bedenken of je werd er mee geconfronteerd aan je tafel, bij de toiletten of ergens heel onverwachts. Dat geldt ook dit jaar: verwacht je aan het onverwachte…”

“Feest, het is maar een woord voor de mannen en vrouwen van Productions & Zonen. Wouter Verdegem en compagnie brengen theater en maken concepten op maat. Een feesteditie is dan ook een kolfje naar hun hand. Wat het precies zal worden, blijft een verrassing. Ook voor de kleintjes is er heel wat animatie.”

Een ander hoogtepunt is Dwars door de Trompe. De wandeltocht vindt zaterdag al voor de 21ste keer plaats. Er zijn vier afstanden: 6, 10, 15 en 21 km met vrije start tussen 7 en 15 uur. Daarna komt de jongste generatie aan haar trekken met een rommelmarkt en de Trompequiz staat voor de tweede keer op het programma. “Het wordt opnieuw een avondje vol ‘hersenbreeksels'”, weet Luc Bulcaen. Na de quiz is het tijd voor ontspanning. Alle bestuursleden gaven hun favoriete muzieknummers door en die werden samen gegoten in de Trompehitbox.”

Kampvuur op vrijdag

Het feest start op vrijdag met de kaarting, de viking kubb en de Trompeparade. Vrijdagavond wordt afgesloten rond het kampvuur na het buffet. Zondag is er ook nog de traditionele barbecue en ‘s avonds worstenfestijn. Dj Pris sluit het feestweekend af.

Voorzitter Luc Bulcaen wordt voor de goede gang van zaken bijgestaan door Ivan Busschaert (erevoorzitter), Luc Kemseke (ondervoorzitter), Wim Houpline (secretaris), Bart Suffys (penningmeester), Robbie Courtens, Ivan Busschaert, Antoon Van Driessche, Connie Alsberghe, Frederic De Waele, Filip Clarysse, Isabel Castel, Kris Vanoutryve, Naïma Vande Walle, Peter Bossuyt, Sabien Pollet, Virginie Coppens en Willem Dewilde. (DRD)

Trompefeesten: vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 augustus in en rond de feesttent op de hoek van de Verrieststraat en Otegemsesteenweg.

Teams van vier personen kunnen inschrijven voor de quiz via trompequiz@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier