Trofee “Het zorgend hart van Ruiselede” uitgereikt

Op de foto zien we naast burgemeester De Roo, schepen Wyckstandt en ambtenaar sociale dienst Katrien Christiaens, de winnaars en genomineerden. Gerda Meulebrouck liet zich verontschuldigen om gezondheidsredenen. © (Foto WV)
Redactie KW

Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in de zaal voor Sport en Spel, georganiseerd door het gemeentebestuur, werd de trofee “Het Zorgend Hart van Ruiseledeuitgereikt.

Deze erkentelijkheidsvorm werd in het leven geroepen door mevrouw Linda Wyckstand, schepen voor Sociale Zaken. Hij wordt tweejaarlijks toegekend aan de persoon die zich zomaar, onopvallend, ongevraagd en belangeloos heeft ingezet tijdens de voorbije twee jaar. De beoordeling gebeurt door een onafhankelijke jury, samengesteld uit leden van de GOAR. Dit jaar waren er 17 genomineerden: An Christiaens, André Schepens, Blanche De Coninck, Cecilia Van Hecke, Christiane Dewulf, Eddy Verbeke, Esther Billiet, Ingrid D’Hondt, Joris Vandevoorde, Noël Vannieuwenhuyse, Robert Verkinderen, Roger en Marie-Thérèse Strobbe-Alliet, Stefaan Pottie, Jozef en Erna Watteny-Bleyaert, Carinja Weraniers, Gerda Meulebrouck en Lieve Soens. Alle genomineerde kandidaten ontvingen een kleine attentie.

Gerda Meulebrouck en Lieve Soens eindigden op plaatsen één en twee. Gerda zet zich in voor migranten in de gemeente, onder meer door huiswerkbegeleiding en lessen Nederlands aan anderstaligen. Bovendien maakt zij deel uit van een team dat zorgt voor een hoogbejaarde dame. Lieve stelt zich bijzonder verdienstelijk op voor haar hoogbejaarde buren. Haar hele leven staat in het teken van het zorgen voor mensen, dit zowel professioneel als privé. Niet enkel binnen de familiale sfeer maar ook voor alleenstaande medeburgers en zelfs jonge buren.

De derde plaats was voor Carina Werniers, voor haar grote inzet zowel voor haar buren als binnen de kerken van de drie parochies.

(WV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier