Troeventocht toont mooiste plaatsen in Moorslede

Toerisme Dadizele organiseert een Troeventocht. Op de foto zie je schepen van Toerimse Leen Uyttenhove, Christa Cauwelier en Marilyne Volckaert. (Foto BF) © (Foto BF)
Redactie KW

De toeristische dienst van Moorslede stippelde met de Troeventocht een toeristische gezinsfietstocht uit doorheen de gemeente. Inschrijven voor het evenement van 6 mei kan vanaf deze week.

Vorig jaar werd de toeristische dienst van Moorslede versterkt met een extra halftijdse kracht. De gemeente besliste dan ook om enkele extra activiteiten op poten te zetten. Vanaf 1 mei, de start van het toeristische seizoen, worden enkele nieuwe activiteiten georganiseerd”, legt schepen Leen Uyttenhove (Pro) uit. Zo is er op 6 mei de eerste editie van de Troeventocht. Dat evenement is een gezinsfietstocht van 28 kilometer doorheen Dadizele, Moorslede en Slypskapelle.

“Onderweg zetten we de bezienswaardigheden van de gemeente in de kijker. Deelnemers kunnen ook op verschillende plaatsen stoppen om tips te verzamelen waarmee een letterwoord kan gevormd worden”, legt Marilyne Volckaert van de toeristische dienst uit. Drie personen die het juiste antwoord vinden, winnen een leuke prijs.

De Troeventocht vertrekt vanuit ‘t Torreke waar de mensen worden onthaald met een stukje taart en koffie. Daarna zetten de deelnemen koers richting Slypskapelle. “Onderweg houden we halt bij de Sint-Theresiakerk en het graf van David Burns”, legt de schepen uit. De eerste halteplaats is de hoeve van Marnick Dewulf voor een drankje en een ijsje. Van daar uit kan men verder rijden richting het Vierkavenbos in Moorslede. Ook het Monument voor de gesneuvelden, het Pater Lievens Memoriaal en het klooster van Ten Bunderen liggen op de route.

“In de cafetaria van het zwembad ligt een tweede halte met een drankje en Pater Lievenskaas. Een laatste stop ligt in de Vlinderbeekhoeve. Gids Dirk Vandenberghe kan er mensen rondleiden in het museum. Ondertussen kan men er onder andere genieten van de Ridder Jan chocolaatjes. De laatste tips kunnen op het New British Cementery verzameld worden. De tocht eindigt terug in ‘t Torreke waar het JOC het terras zal uitbaten. De deelnemers krijgen er ook nog een Kletsbier of Pater Lievenswijn aangeboden. Om 19 uur volgt de prijsuitreiking. Vooraf inschrijven voor de Troeventocht is noodzakelijk en kan van 26 maart tot 27 april. Deelnemers betalen 10 euro via overschrijving op het rek. BE49 0910 1258 5171. (BF)

Info: toeristische dienst via toerisme@moorslede.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier