Triootje aan de Westkust start op de Kus-tram

Oganisatoren van de dienst toerisme van De Panne/Nieuwpoort/Koksijde. © MVO
Redactie KW

De Panne is een van de drie kustgemeenten die samen met Koksijde en Nieuwpoort alles uit de kast haalt om mensen de verwenpartij van hun leven te bezorgen met romantische en originele valentijnsactiviteiten aan zee.

Valentijn valt dit jaar ook in de krokusvakantie en dat kwam de organisatoren goed uit. Ze werkten hun platonische burenliefde uit met een gezamenlijke website en voeren samen een promotiecampagne met onder andere radiospots en een romantische flyer met drie hartjes als blikvanger. Overlappende activiteiten zijn de ritjes met de Kus-tram en de etentjes in horecazaken die een ‘kus-me-nu’ aanbieden.

50 tinten rood

Elke gemeente koos enkele romantische plekjes uit als ‘Great Place to Kiss’. Koppeltjes die hun liefde daar bezegelen met een foto en die posten op Facebook of Instagram, maken kans op een cadeaubon van 250 euro voor een overnachting met een etentje aan de Westkust. Nieuwpoort pakt uit met een historische wandeling met liefdesverhalen als rode draad, op 14 februari met een hartverwarmend vuur- en lichtspektakel en een valentijnsconcert. Op 10 februari is er in Oostduinkerke de knuffelduik met als afsluiter een liefdesvuurwerk. Op 12 februari wordt de Zeelaan in Koksijde-Bad de ‘Late Night Shopping’-setting voor de Chaussée d’Amour met animatie en champagnebar. Schepen van Toerisme Bram Degrieck promoot enthousiast de Kus-tram. “We willen met dit initiatief elkaar vooral versterken en onze drie gemeenten profileren als ‘Westkust’. We willen elkaar zeker niet de loef afsteken. Dit idee is ergens vorig jaar gerijpt, maar eind vorig jaar ging het snel en nu stellen we trots deze unieke samenwerking tussen drie kustgemeenten voor. Voor De Panne hebben we absoluut originele activiteiten uitgedokterd. Tijdens de valentijnweek kunnen verliefde stelletjes voor 10 euro een ritje maken met een authentiek tramstel in valentijndecor, uiteraard met een glaasje bubbels. Het champagneglas mag je meenemen als herinnering. Koppeltjes kunnen ook hun huwelijksgeloften hernieuwen op een unieke en romantische setting op ons mooi strand. Onze krokusduik noemen we dit jaar ’50 tinten rood’ om in de sfeer te blijven, waarbij de duikers worden aangemoedigd door Fiesta Percussion. De origineelste outfits maken kans op een leuke prijs”, klinkt het.

Venetiaans Dansbal

“Op 17 februari nodigen we iedereen uit op het Venetiaans Dansbal met liveorkest, waar niet alleen het decor, maar ook de dansers in stijlvolle kledij én maskers worden verwacht. Voor wie zich wat onwennig voelt op de dansvloer, is er een initiatie stijldansen. Om middernacht gaan de maskers af”, aldus nog Bram Degrieck.

(MVO)

Gedetailleerde info vind je op www.triootjeaandewestkust.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier