Transmigranten, druk neemt fors toe: "Franse parkings worden beter bewaakt dan de onze"

02/02/18 om 07:00 - Bijgewerkt om 07:58

Maandag een Ethopische transmigrant doodgereden op de E40 in Jabbeke, dinsdag een jongeman uit Eritrea, die dreigde bedolven te raken onder een lading metaal in een container op het bedrijf Mattheeuws in Veurne. De problematiek van de transmigranten laat zich ook aan de kust in alle hevigheid voelen. En het wordt niet beter als straks in Oostende een ferrylijn naar Engeland van start gaat. Want het is daar dat de transmigranten uiteindelijk willen raken.

De transmigrant die maandag omstreeks 23 uur op de autosnelweg richting Oostende om het leven kwam, vluchtte voor een geplande politieactie. "Een heel trieste zaak", betreurt gouverneur Carl Decaluwé. "Maar het was te voorspellen. In Frankrijk zijn de laatste maand drie doden gevallen op een gelijkaardige manier en het voorbije jaar zelfs 17. Wie met de wagen van Jabbeke richting Frankrijk rijdt, ziet mensen langs de autosnelweg lopen en oversteken."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!