Trammelant viert Belle Epoquegeschiedenis in De Haan

Redactie KW

Van een Belle Epoque feest dat vooral voor de inwoners een plezier was, is Trammelant geëvolueerd naar een groot toeristisch evenement. 40 jaar geleden in augustus 1978 speelde de eerste editie zich vooral af rond het oude tramstation dat in 1903 werd gebouwd. Nu nemen ze de halve gemeente in, de flanerende dames en heren met hoge en minder hoge hoeden.

De editie 2018 van zaterdag 4 augustus kon rekenen op de zon. Dat is al veel voor een festiviteit die zich vooral buiten afspeelt en waarbij kostuums van 100 jaar oud een grote rol spelen. De sfeer zat er in de namiddag al goed in. De traditionele stoet met de hoogwaardigheidsbekleders stopte rond 15.00 uur aan het oude tramstationnetje.

Aan boord 250 Belle Epoque personages, net zoals de veertig jaar daarvoor was dit de officiële start van het feest. De stoet begaf zich naar de Concessie waar veertien Belle Epoque taferelen de voorbije edities in beeld brachten.

Middelpunt was de spiegeltent ‘Paradiso’ met 800 plaatsen in La Potinière. Daar werd gezongen en gedanst op aloude wijze. Verder oldtimers, één van de allereerste Mercedes reed rond, fietsen, brocante markt, jazzorkestjes, orgels.

Nog tot eind augustus loopt in ontmoetingscentrum d’Annexe de tentoonstelling ‘40 X Trammelant‘.

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier