‘Tournée Caravan’ streek succesvol neer in Steenkerke

'Tournée Caravan' in Steenkerke lokte heel wat volk naar het optreden van 'Sinksenbruid'. De dames van de KVLV zorgden voor een lekker streekbiertje. © JT
Redactie KW

Sinds halfweg mei toert ‘Tournée Caravan’ doorheen de Veurnse dorpen.

Op zaterdagen staat de caravan telkens in het teken van ‘Westhoek Verbeeldt’. Deze online-databank verzamelt foto’s uit het verleden van de Westhoek.

Het is de bedoeling dat mensen op de zaterdagen wanneer de caravan in de dorpen staat, informatie komen geven over oude foto’s of zelf fotomateriaal binnenbrengen en laten inventariseren. Op de zondagen organiseert de stad Veurne naast de caravan een aperitiefconcert waar verenigingen een streekbiertje of een aperitief aanbieden.

In het weekend van 2-3 juni stond de caravan in Steenkerke op het dorpsplein voor de kerk. De muziek kwam van de groep ‘Sinksenbruid’ die met volkse deuntjes wat ambiance bracht in het anders zo rustige Steenkerke. Door het mooie weer kwamen er uitzonderlijk veel toeschouwers op het optreden af.

Op de laatste zondag van ‘Tournée Caravan’ op 24 juni, is er een uitgebreid aperitiefconcert in het Veurnse stadspark. Je krijgt tijdens deze weekenden ook informatie over het cultureel, toeristisch en recreatief zomeraanbod van de stad Veurne. Op 9 en 10 juni staat de caravan in Bulskamp en op 16 en 17 juni in Houtem.

(JT/foto JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier