Tornooitje groeit uit tot beerpongfestival in Lichtervelde

We zien v.l.n.r. Kevin Dehullu, Jonas Cortvriendt, Victor Schellens en Ibe Vinckier. Zij bereiden zich voor op het beerpongfestival. © Foto Kurt
Redactie KW

Op zaterdag 15 september vindt de vijfde editie plaats van The Cave, een beerpongtornooi georganiseerd door vier jonge Lichterveldenaars. Er nemen 32 teams deel, maar daarnaast worden 250 à 300 toeschouwers verwacht.

Victor Schellens, die The Cave organiseert samen met Jonas Cortvriendt, Ibe Vinckier en Kevin Dehullu, is zeker niet aan zijn proefstuk toe. “In 2015, ondertussen al drie jaar geleden, organiseerden we voor het eerst een klein beerpongtornooi in een zolderruimte voor een aantal vrienden en kennissen. Wat toen nog een klein privétornooi was voor 12 teams, groeide uit tot een bekend beerpongtornooi in Lichtervelde en omstreken”, aldus Victor. Vorig jaar was het evenement alvast een groot succes. “24 teams namen deel aan het beerpongtornooi en er waren meer dan 120 bezoekers.” Een gezellige ‘Chill Garden’, een snackbar en een dj-contest maakten het geheel af.

Shishabar

De vijfde editie mag voor de jonge organisatoren nog wat grootser zijn. “Dit jaar brengen we het beerpongtornooi volledig naar buiten. Letterlijk en figuurlijk. Het tornooi, dat al volledig volzet is, zal met 32 teams van twee spelers plaatsvinden in de hoevetuin in plaats van op zolder. De tuin zal ook omgetoverd worden tot een volwaardige pop-upbar met muziek, een cocktail- & shishabar, een foodtruck en tal van randanimaties. Daarom mogen we dit jaar spreken van een beerpongfestival dat ruimte kan bieden aan 250 à 300 toeschouwers. Omdat we onze deelnemers en gasten toch zeker dat ‘pintje te veel’ gunnen, voorzien we dit jaar ook camping.”

Voorts hoeven de winnaars van het beerpongtornooi niet met lege handen naar huis te gaan: “De eerste drie teams vallen in de prijzen. Aan de winnaar schenken we bijvoorbeeld een professionele beerpongtafel. Maar ook het beste, mooiste of grappigst verklede team krijgt een prijs.”

Legendarisch feestje

Toch blijft het festival nog bij zijn roots. De zolderruimte, die The Cave wordt genoemd, zal toegankelijk zijn als ‘chill zone’ en later op de avond als ‘party zone’ waar een aantal bekende dj’s present zullen tekenen. “Met Joran Geerts, Artamus, Dwightlight en Ondeuxgend zal een legendarisch feestje er zeker niet aan ontbreken”, voegt Victor nog toe.

Het beerpongfestival The Cave vindt plaats in de hoevetuin in de Bontenhondstraat 4 in Lichtervelde. De locatie is vlot bereikbaar met de auto of fiets en ligt op nog geen kilometer van de op- en afrit van Lichtervelde. Deelnemen aan het tornooi is niet meer mogelijk, maar alle toeschouwers zijn welkom vanaf 16 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier